Deci sa va explic:In cursul zilei de astazi un prieten a fost prins de politia rutiera ca a condus fara permis,el in declaratie a zis ca am condus si eu cu cateva ore inainte dar eu nu am fost in masina cand la prins. Va rog ajutatima sunt minor si nu vreau sa patesc ceva grav..vreau sa dau de permis cand fac 18 ani.
Buna seara,
In situatia in care veti fi chemat la audieri, veti sustine ca nu ati condus fara carnet si nu vi se va intampla nimic. Asta daca nu sunt probe care sa dovedeasca ca ati condus fara permis.
Cred ca ar fi bine sa comunicati parintilor cele intamplate si sa mergeti impreuna la un avocat.
Suntem minori amandoi,el 15 ani eu 17 ani nu detinem permi de conducere.El a dat declaratie cand la prins politia ca si eu as fi condus in ziua respectiva,ce a ce am facut cu cateva ore inainte dar nu ma prins nimeni.Eu am ramas la club si el sa dus cu masina si la prins dupa cateva ore.Pentru el sunt probe ca a condus fara permis deoarece la prins politia..ma gandesc ca pentru el sunt destule probele....dar pe mine nu ma prins nimeni nimic,doar ca a declarat el ca am condus si eu. Nu imi permit un avocat de acea apelez la cunostintele si amabilitatea voastra.
Daca nu ai fost surprins in trafic conducand fara permis inseamna ca ai avut noroc. Daca nu ai fost implicat in vreun eveniment neplacut, accident de exemplu, inseamna ca ai avut un noroc chior. Nu te mai urca la volan daca nu ai permis, savarsesti o infractiune chiar daca esti minor poti fi condamnat la inchisoare. "Prietenul" tau se pare ca nu a avut noroc si a vrut sa profiti si tu de ghinionul lui.
Cand vei fi chemat la audieri sustii ca nu ai condus, il iei pe NU in brate si nu ii dai drumul, declaratia "prietenului" tau trebuie sustinuta cu probe, putea sa te acuze si ca erai baut.
Iti recomand sa te duci cu parintii la audieri daca vei fi chemat sau citat de politie sau procuror.
Ajutorul unui avocat este binevenit in conditiile in care se pot face presiuni asupra ta si sa recunosti ca ai condus.
Pentru ca esti minor poti solicita asistenta unui avocat din oficiu , adica asistenta gratuita. Totusi nu cunosc daca aceasta se poate acorda in faza audierilor la politie, trebuie sa va interesati la baroul avocatilor.
Învinuitul sau inculpatul are dreptul să fie asistat de apărător în tot cursul urmăririi penale şi al judecăţii, iar organele judiciare sunt obligate să-i aducă la cunoştinţă acest drept. Asistenţa juridică este obligatorie când învinuitul sau inculpatul este minor, [...], când este reţinut sau arestat chiar în altă cauză, când faţă de acesta a fost dispusă măsura de siguranţă a internării medicale sau obligarea la tratament medical chiar în altă cauză ori când organul de urmărire penală sau instanţa apreciază că învinuitul ori inculpatul nu şi-ar putea face singur apărarea, precum şi în alte cazuri prevăzute de lege.
Asistenta juridica e obligatorie pt. un minor, intr-adevar, dar politistii te pot manevra usor, adica ,,respecta" legea si-ti aduc un avocat din oficiu. Acesta te va apara cam cum apara funia pe spanzurat. Sub niciun motiv nu te prezinti la politie sa dai vreo declaratie fara a fi insotit de un avocat ales de tine/sau de parinti. Te va costa ceva bani, dar asta e, prostia se plateste. Te costa mult mai putin un avocat decat o ,,declaratie" dictata de politist. Ai viata inainte, acum ti-a trecut glontele pe la ureche, macar invata ceva din intamplarea asta !
Problema cu alcool
caius190
Buna ziua as avea si eu o intrebare.In data de 1 mai 2009 am fost la iarba vrede cu prietenii si cam pe la ora 23 am condus masina mea personala si fiind drum ... (vezi toată discuția)