avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Problema cu alcool
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Problema cu alcool

Buna ziua as avea si eu o intrebare.In data de 1 mai 2009 am fost la iarba vrede cu prietenii si cam pe la ora 23 am condus masina mea personala si fiind drum ne ilumina(drum comunal) am intrat cu roata din spate in sant.Am lasat masina in sant pana a doua zii si mam pus la baut cu prietenii mei.In jurul orei 2 am venit ajutorul sefului de post si am intrebat ca a cui ii este masina"eu am raspuns ca este a mea" mia cerut actele masini si permisul "i leam dat"si ma intrebat ca daca am consumat bauturi alcoolice si iam spus ca da dar nu cand am condus masina.El ma pus sa suflu in echilotest si am avut 0.51 dupa care ma dus la probe biologice si am avut 1.15 si 1.05 dupa care mi-am facut o recalculare a alcoolemie si mi-a iesit 1.45.Mie in data de 1 mai la ora 00 miau expirat numerele rosii si oraganul de politie mia bagat si numerele rosii pe gat ca a zis ca au expirat si ca eu am umblat cu numere expirate.Oare as avea vreo sansa sa nu imi anuleze permisul de conducere din moment ce nu am fost prins la volan???va rog din suflet sa imi raspundeti :((:((:((:((
Cel mai recent răspuns: caius190 , utilizator 02:24, 21 Noiembrie 2009
Politistul v-a pus sa suflati in fiola a doua zi, dupa ce bauseti pana noaptea tarziu, fara sa fiti la volanul masinii ??!! Poate ati uitat sa spuneti ceva in relatarea dvs... E greu de crezut ca asa stau lucrurile!
In primul rand v-i s-a facut dosar penal,deci nu numai anularea carnetului.
In al doilea rand o sa fie un proces la judecatorie si atunci o sa aveti posibilitatea sa va faceti apararea.
Parerea mea e sa aduceti martori care sa confirme ceea ce spuneti dvs.(ati spus ca erati cu prieteni) si sa aduceti acte doveditoare prin care sa dovediti ca numerele au expirat la data la care sustineti. In privinta permisului trebuie sa va duiceti la politie cu un certificat de grefa din care sa reiese ca aveti un dosar pe rol(asta dupa ce a inceput procesul la judecatorie) si o sa puteti sa va luati carnetul. Cel mai bine va gasiti un avocat care sa va ajute,pentru ca e o situatie incurcata.
Daca cele relatate de dvs.,sunt reale,probabil ca veti putea dovedi in cadrul probatoriilor ce vor fi administrate,atat in faza de urmarire penala,cat si in cea de cercetare judecatoreasca faptul ca nu ati condus in momentul in care vi s-au solicitat probele etilotest de catre politistul din comuna.
Pentru mine,care conduc de ceva ani si care mai stiu cam ce se petrece, este greu sa cred ca ati baut cu pritenii pe marginea drumului,chiar langa masina.Aceasta nu inseamna ca s-ar putea sa nu aveti dreptate,situatie pe care trebuie sa o dovediti cu acte si martori,eventual alte probatorii
pai am baut laga masina deoarece eram la padure de 1 mai si acolo era un drum comunal eu cand am bagat masinain sant am vrut sa imi mut masina de pe drum sa o duc pe iarba deoarece era un drum foarte ingust si mam gandit sa nu ma loveasca careva.La audieri mi-am dus 3 martori care au dat declaratie si au sustinut ce am spus eu.politistu a spus ca saptamana viitoare o sa fiu chemat la procuror.Oare o sa ma trimita in istanta?Pe timpul procesului imi da permisul inapoi sau imi da ceva dovada pana se termina procesul?
Pai eu am condus in jurul orei 23 cand am bagat masina in sant si politistul a aparut in jurul orei 2 noaptea.Politistul a intrebat ca a cui e masina eu am raspuns ca e a mea si atunci a spus ca sa ii prezint actele si cand i leam prezentat a spus ca sunt beat si ma urcat la el in masina si ma dus la politie unde mi-a dat echilotestul.Dupa care ma dus la probele de sange unde mi-a luat 2 probe la interval de o ora.Dupa care ma chemat la audieri unde am dus 3 martori.Va rog sa imi spuneti la ce ma pot astepta.

Alte discuții în legătură

Permise de conducere suspendate si cu dosar penal soferasul soferasul Buna seara! Acum un an si jumatate intr-o seara de noiembrie pe la ora 23-0 am fost tras pe dreapta de un echipaj de poitie pt motiv ca se fac razii pt ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan dan86 dan86 am si eu o intrebare!am fost prins baut la volan!!mi-a iesit la fiola 0,45(ora la care am suflat in fiola era 03;15 min)si bausem pana in ora 12 noaptea o ... (vezi toată discuția)