avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcool la volan

am si eu o intrebare!am fost prins baut la volan!!mi-a iesit la fiola 0,45(ora la care am suflat in fiola era 03;15 min)si bausem pana in ora 12 noaptea o sticla d vin si o bere!!!!am fost dus la iml pt probele de sange.la iml am intrat la prima proba abia la 04;30.deci a trecut o ora si un sfert pana am aj la iml,acolo nu eram doar eu,a trebuit sa stau la coada!!!!cand mi-au iesit rezultatele am avut la prima proba (ora 04;30.....0.75)si la a 2 a 0,50!!!am fost la udriste si mi sa spus ca trebuie sa fac recalculare pt ca a trecut mai mult decat limita cand trebuia sa aj la probele de sange(limita au zis ei ca trebuie sa ajungi la iml in maxim 30 min de cand ti-a pus fiola)acum io ce vina am ca nu mi-a luat sange in alea 30 min si d c mai trebe sa fac recalculare?????????mentionez ca nu am facut accident sau altceva!!!raspundeti-mi si mie ca sunt disperat va rog!!!p 8 octombrie se fac 3 luni d cand mi-a luat permisul!!multumesc
Cel mai recent răspuns: rares85 , utilizator 18:22, 3 Octombrie 2010
Totul pana in moment este in favoarea d-voastra.V-a iesit sub limita legala.Nu au decat sa faca ei recalcularea pe baza probelor ce vi s-au recoltata prima data.
Fiind vorba de valori sub limita legala-pentru a se considera infractiune-cea de 0,80 g/l.alcool pur in sange,veti fi sanctionat contraventional cu suspendarea permisului de conducere.
va multumesc de raspuns
Se cere recalculare ptr ca s-a depasit termenul intre testul in aer expirat si recoltarea probei biologice . Prin recalculare se doreste a se stabili valoarea avuta in momentul testarii aerului . Oricum va fi dispusa de catre procuror .
Oricum , parerea mea este ca mare lucru in afara de suspendarea dreptului de conducere nu veti pati .
Am si eu o problema in acest sens , dar mai grava , in sensul ca accidentul s-a produs , fara victime si alcoolemia in sange a fost de 2,35;
Acum in octombrie am prima citatie ca inculpat.
La ce ma pot astepta ?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Recalculare alcoolemie dan86 dan86 am si eu o intrebare!am fost prins baut la volan!!mi-a iesit la fiola 0,45(ora la care am suflat in fiola era 03;15 min)si bausem pana in ora 12 noaptea o ... (vezi toată discuția)
Recalculare alcoolemie nelutu30 nelutu30 salutare , oameni buni are cineva ideie cat poate sa dureze o recalculare de alcoolemie ? merg pe-a sasea luna decand stept un raspuns am si platit 510 lei ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru alcool la volan adrian8484 adrian8484 Buna ziua,am cateva intrebari....In data de 16.05.2015 am fost oprit in trafic, in fiola am avut 0,62.In data de 10.02.2016 am fost chemat la politie pentru ... (vezi toată discuția)