avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie limita de varsta

sunt barbat, nascut in martie 1953 va rog sa-mi spuneti ce acte trebuie sa mai depun . pentru trecerea la pensie limita de varsta doarece .in prezent sunt in pensie de invaliditate si ma incadrez in art care prevede reducerea varstei de pensionare pentru cei cu grupa de munca gr 1. am 9ani si 8luni in grupa 1.. multumesc
Cel mai recent răspuns: olga2011 , utilizator 16:02, 4 Ianuarie 2014
1. Mergeti la Casa de Pensii si solicitati trecerea la pensie pentru limita de varsta.

2. Nu mai aveti nevoie de alte acte daca la pensionarea de invaliditate ati depus toate actele necesare.
Art. 82 din Legea nr.263/2010 prevede :
(1) La data îndeplinirii condiţiilor pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă, pensia de invaliditate devine pensie pentru limită de vârstă.
(2) În situaţia prevăzută la alin. (1) se acordă, din oficiu, cuantumul cel mai avantajos.
...

Puteti formula o cerere catre Casa JUdeteana de Pensii prin care sa solicitati trecerea de la pensia de invaliditate la pensia pentru limita de varsta.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia pentru limita de varsta gabi_cgb gabi_cgb Buna ziua Sunt pensionar de invaliditate si conform ultimelor modificari la Legea pensiilor privind grupa I de munca m-a incadrez in reducerea varstei de ... (vezi toată discuția)
Modalitate trecere de la pensie de invaliditate ii la pensie pentru limita de varsta. Data nasterii martie 1953. Beneficiar de pensie de invaliditate gr II din noiembrie 2007. La implinirea varstei standard de pensionare se poate trece la pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta florentina2 florentina2 sunt nascuta in1959 14 august si am vechime in munca 30 ani din care 19,1 ani gr II si 2,7 ani gr I (5,9 ani grupe). Sunt pensionata medical gr III din anul ... (vezi toată discuția)