avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1163 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Creditare administrator
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Creditare administrator

Care sunt conditiile in care administratorul unei societati poate lua banii din contul companiei si in ce limite? Am vazut ca art 144 din legea 31/1990 stipuleaza o limita de 5000 de euro dar limita aceasta este la o tranzactie sau aceasta este valoarea pe decursul unui an?

Cel mai recent răspuns: ContSters307306 , utilizator 13:44, 3 Ianuarie 2014
Buna ziua,

Intr-adevar, aveti voie la maxim 5000 de euro, ca suma totala.

Recomandarea mea, ca sa nu aveti probleme mai tarziu:
1.) Nu tineti suma prea mult timp, incercati sa o returnati cat mai repede.
2.)Mentionati in actul constitutiv faptul ca firma poate imprumuta pana la 5000 de euro la cursul BNR, asociatul.
3.) Acordarea imprumutului sa fie facut printr-un contract in forma scrisa.

Respect,
Dan Preda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl imprumuta asociat g2000 g2000 un SRL poate imprumuta asociatii si/sau administratorii? (vezi toată discuția)
Contract de creditare intre societate si asociat / administrator ? angizah angizah Buna ziua, Pe scurt speta este urmatoarea: - la sfarsitul exercitiului financiar anterior s-a decis repartizarea profitului pentru acoperirea pierderilor din ... (vezi toată discuția)
Imprumut actionar Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Cunoaste cineva o prevedere legala prin care un actionar poate fi imprumutat de firma cu o suma de pana la 5000 euro pana la ridicarea dividendelor?eu recunosc ... (vezi toată discuția)