avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... grupa II de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

grupa II de munca

Buna ziua,
V-aş ruga să mă ajutaţi în următoarea problemă. Am obţinut grupa a II-a de munca pentru 25 de ani, 9 luni şi 19 zile. Aş vrea să ştiu cu câţi ani mi se reduce vârsta de pensionare pentru această perioadă. Vă mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:13, 3 Ianuarie 2014
1. Varsta standard de pensionare se reduce cu 5 ani si 6 luni numai daca aveti indeplinit stagiul complet de cotizare.

2. Stagiul complet de cotizare este in functie de sex si data nasterii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala anna_ema anna_ema buna ziua v-as ruga sa ma ajutati cu o problema:sunt femeie,am 52 de ani si vechime in munca de 25 de ani si 7 luni,din care 8 ani in grupa a 2-a de ... (vezi toată discuția)
Respingere dosar pensionare segovia_48 segovia_48 O ruda a primit Decizia prin care se respinge cererea de inscriere la pensie pentru LIMITA DE VIRSTA. Redau extrase din aceasta Decizie > Solicitant : Mihai ... (vezi toată discuția)
Pensionare la 59 de ani Moca Moca As dori sa stiu daca se poate iesi la pensie avand 59 de ani, 41 de ani de munca pe data de 10 aprilie 2014, si 17 ani si 9 luni in grupa a-II-a. Va multumesc! (vezi toată discuția)