avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata partiala

buna ziua

v-as ruga sa ma ajutati cu o problema:sunt femeie,am 52 de ani si vechime in munca de 25 de ani si 7 luni,din care 8 ani in grupa a 2-a de munca.pot sa ies la pensie anticipata????va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 10:27, 30 Iulie 2011
Nu puteti, nu aveti nici varsta (varsta standard minus 5 ani) nici stagiul de cotizare complet. Pentru o femeie nascuta in 1959 varsta standard de pensionare este cuprinsa intre 61 ani si 4 luni si 61 ani si 7 luni, functie de luna nasterii, stagiul complet fiind cuprins intre 31 ani si 4 luni si 31 ani si 7 luni. Reducerea pentru grupa de munca (1 an si 6 luni) nu se aplica in cazul solicitarii pensiei anticipate/anticipate partial

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar pensionare marianaadriana marianaadriana Buna ziua,am varsta de 56 de ani cu o vechime totala de 37 de ani,din care 18 ani in grupa 1 de munca 100 la suta.care imi va fi varsta de pensionare?sporurile ... (vezi toată discuția)
Ani de munca si grupa Dumitru_ro Dumitru_ro Sotia mea are varsta de 54 ani, 17 ani vechime in munca din care 12 ani si 9 luni lucrati cu grupa a 2 a de munca la cati ani poate iesi anticipat la pensie ? (vezi toată discuția)
Rog explicatii varsta pensionare ileana_59 ileana_59 sunt femeie, nascuta in luna ianuarie 1959, am 31 ani si 4 luni lucrati dintre care 21 ani si 5 luni lucrati in grupa a- 2- a de munca. Mentionez ca anii ... (vezi toată discuția)