Buna ziua,am varsta de 56 de ani cu o vechime totala de 37 de ani,din care 18 ani in grupa 1 de munca 100 la suta.care imi va fi varsta de pensionare?sporurile neanscrise in cartea de munca pentru care am adeverinte se iau in considerare la pensie?
Sporurile se iau in considerare daca pe adeverinta e trecuta baza legala a acordarii fiecarui spor. Pt pensie de limita de varsta - o reducere cu 9 ani a varstei standard de pensionare. Daca sunteti nascuta in 1959 puteti iesi la pensie de limita de varsta in conditiile precizate de dvs.
1. Pentru o femeie nascuta in mai 1959 varsta standard de pensionare este de 61 de ani si 5 luni, stagiul complet de cotizare este de 31 de ani si 5 luni iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.
2. Pentru cei 18 ani lucrati in gr. I de munca (in procent de 100%):
- se reduce varsta standard de pensionare cu 9 ani (61/5 - 9/0 = 52 de ani si 5 luni);
- se adauga la stagiul de cotizare 9 ani (37 + 9 = 46 de ani).
3. Poate solicita pensie pentru limita de varsta, la 52 de ani si 5 luni , in octombrie 2011, adica oricand de acum inainte.
4. Sporurile se iau in calcul daca aveti adeverinte eliberate conform legii.
Pensie
loret
buna ziua sunt femeie .nascuta in septembrie 1959,am 21 lucrati in gr 2 /100% si vechime37 ani.cand ma pot pensiona? va multumesc! (vezi toată discuția)
Data pensionare
agronom
Sunt nascut la 10.02.1953,si muncesc din 1978 pina in prezent.Stagiu de cotizare la zi si as dori sa stiu cind pot iesi la pensie,avind 17 ani de munca in ... (vezi toată discuția)
Nelamurire
ioana_livia
Buna seara, mama are 11 ani si 7 luni de gr I si 8 ani si 5 luni de grupa a II-a. din cate am inteles cele 7 luni de grupa I vor trece la grupa a II-a ... (vezi toată discuția)