avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Factura catre un client din USA
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Factura catre un client din USA

sunt SRL, inregistrata ca platitor de TVA.
Pentru a putea presta servicii pentru un client din SUA, ce pasi trebuie urmati:
1. Trebuie sa fiu inregistrat la finante, in vreun registru? In care registru? Cu cat timp inainte?
Registrul ROI este si relativ la relatia cu un client din SUA sau numai pentru operatiuni cu terti din comunitatea europeana?
2. Cum fac factura? Pot s-o fac in limba engleza? Scriu ceva la tva? Pot s-o comunic prin e-mail clientului? Trebuie sa am un acord cu clientul pentru acest lucru? Parca asa am auzit. Ce ar insemna sa indeplinesc cerindele EDI (pt transfer electronic de date)? Daca aveti un formular de factura valid va rog sa mi-l transmiteti.
3. Cum pot incasa contravaloarea facturii de la clientul din SUA in modul cel mai rapid si mai ieftin?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 11:15, 17 Ianuarie 2014
1 roi este pt UE doar
2.In ce limba vreti. Fara TVA.... Ca nu aveti asa ceva..
3. cel mai rapid, banca, cel mai ieftin.. cash... ( dar in maximul prevazut de lege) dar nu cred ca va incurcati cu cash... nu se merita

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Emitere factura in euro - pfa norma fixa de venit - neplatitor de tva ipi ipi Ca si PFA norma fixa de venit - neplatitor de TVA pot sa emit facturi catre clientii externi in Euro? Si ce ar mai trebui sa continua o astfel de factura? ... (vezi toată discuția)
Servicii it la firma din ue neinscrisa in roi (vies) alexu33 alexu33 Va salut! Prestez servicii IT la diverse persoane fizice si juridice din UE. Eu sunt microintreprindere dar am cod ROI (RO....) si deci sunt inregistrat IN ... (vezi toată discuția)
Plata tva pfa cu norma de venit facturi in strainatate leosimi leosimi Buna seara, In viitorul apropiat urmeaza sa am contract de colaborare cu o firma din Anglia. Pana acum se pare ca o sa-mi desfasor activitatea sub forma ... (vezi toată discuția)