avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declaratie de renuntare la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declaratie de renuntare la mostenire

Buna seara,
Daca am optat pentru renuntarea la dreptul de mostenire,printr-o declaratie,in fata unui notar public , mai este necesara/obligatorie prezenta mea la dezbaterea succesiunii?Va rog sa-mi raspundeti la aceasta intrebare!Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 20:27, 3 Ianuarie 2014
Nu pentru ca ati renuntat la mostenire sunteti strain de succesiune prin renuntare.
Multumesc pt raspuns!dar daca mama mea,urmeaza a-i da prin uzufruct unei rude mostenitoare si eu am renuntat la dreptul de mostenire trebuie sa merg sa semnez ceva la dezbaterea succesiunii?
Nu prea se intelege ce vreti sa spuneti.....incerc totusi sa va raspund....
Mama dvs poate instraina orice bun care ii apartine fara acordul dvs, daca bunul este mostenit poate sa l instraineze fara niciun acord daca nu sunteti si dvs proprietar.
Intradevar,nu prea s-a inteles ceea ce am vrut sa spun.Eu intentionez sa merg la un birou notarial pentru a semna declaratia de renuntare la mostenire.Mama mea urmeaza sa instraineze bunul(un apartament),prin uzufruct,surorii mele . Ideea este ca eu nu pot fi prezent la dezbaterea succesiunii,mai ales ca o sa si renunt la aceasta prin acea declaratie.Vroiam sa-mi spuneti,totusi,daca d-voastra cunoasteti un birou notarial unde sa fie maine(sambata) program,in Bucuresti,unde sa pot merge sa fac acea declaratie?.Multumesc pt raspuns!
Nu exista maine! De luni incolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune StefanL61 StefanL61 In urma decesului unuia din parinti am deschis dosar de succesiune la motariat pentru un imobil, avand ca urmasi implicati pe sora mea, pe mine si pe parintele ... (vezi toată discuția)
Succesiune in lipsa mostenitorilor rara_rara rara_rara Buna seara, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Mama a avut 10 hectare de pamant pe care si le-a insusit, abuziv, una din surorile mele(furand ... (vezi toată discuția)
Succesiune mariana.pirosca mariana.pirosca Buna ziua, Dupa decesul mamei am deschis un dosar de succesiune ,singurii mostenitori fiind eu si sora mea . Sora a decedat, succesiunea nefiind finalizata. ... (vezi toată discuția)