avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Iesire pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Iesire pensie

Sunt nascut pe 27.05.1960,am fost angajat in 20.07.1979(august) pana in prezent. Am lucrat la grupa I de munca(18ani).Cand pot beneficia de pensie normala sau anticipata?:-/
Cel mai recent răspuns: Vasilegheorghe1 , utilizator 20:13, 4 Ianuarie 2014
65-9=56 de ani - limita de varsta
Carp Mircea a scris:

65-9=56 de ani - limita de varsta

Anticipat nu pot iesii la pensie?

Nu.
Anticipat este la 60 de ani si nu cred va intereseaza asa ceva.
"Pensia anticipată parţială
Art. 65

(1) Pensia anticipată parţială se cuvine, cu cel mult 5 ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare, persoanelor care au realizat stagiul complet de cotizare, **precum** şi celor care au depăşit stagiul complet de cotizare cu până la 8 ani."

La mine nu se considera ca am depasit stagiul de cotizare? 35ani(lucrati)+9ani(de la gr I)?
Varsta standard 65 - 5 ani(cu cel mult 5 inaintea implinirii varstei standard)=60

Varsta standard este de 65
Cat este cu cel mult 5 ani inaintea implinirii varstei standard ?

Alte discuții în legătură

Vârsta minima si cotizatia realizata Natalbanat Natalbanat La vârsta de 62 de ani si 2 luni si cu cotizatia realizata de 23 de ani si 7 luni, un barbat poate iesi la pensie? Multumesc anticipat pentru raspuns. (vezi toată discuția)
Varsta pensionare laumotor laumotor Am 52 ani, o vechime in munca de 33 ani din care 14 la grupa 1 de munca. Intrebare: pot beneficia de pensionare anticipata? din punctul meu de vedere, 33+7=40 ... (vezi toată discuția)
Pensie oana8385 oana8385 Buna ziua, Numele meu este Oprisan Lucica am 56 de ani (04.06.1956), am 3 copii, am lucrat 17 ani, 3 luni si 5 zile dintre care 12 ani, 10 luni si 29 zile ... (vezi toată discuția)