Buna ziua! Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: o soc. de constructii achizitioneaza din UE o instalatie tehnica de 55.000 lei. Aceasta instalatie va fi pusa in opera intr-un santier, face parte dintr-o constructie.
Cum inregistrez respectiva instalatie? Mentionez ca va fi receptionata in februarie 2014. Factura a fost primita in decembrie, la fel si plata, a fost facuta tot in decembrie. Avand in vedere ca va fi trecuta in consum pe santierul respectiv in februarie, ce inregistrari trebuie facute? Avand in vedere valoare trebuie inregistrata in clasa 2. Insa, o imobilizare poate fi data in consum?
Multumesc.
Pentru firma dumneavoastra nu e mijloc fix ci pentru cei le-l vor utiliza.
Daca l-ati cumparat pe firma dumneavoastra, el e o marfa pe care o vindeti cu un alt pret care cuprinde si cheltuielile de instalare, etc.
Considerand ca ati mers pe 231, liftul il puteti inregistra direct acolo.Eu nu l-as vedea ca pe o marfa pentru ca dvs veti vinde constructia ca un tot unitar, nu pe bucati.
Acum depinde si de dvs cu ati inregistrat totul pana acum, am mai intalnit si cazuri in care s-a mers pe 331.
Daca mi-ati putea oferii mai multe informatii, as putea fii mai precis. Cum ati inregistrat pana totul pana acum?
Declaratia 390
ioanaep
Buna ziua,
In Noiembrie 2010 a luat fiinta societatea noastra, iar intrebarea mea este daca declaratia 390 se depune lunar sau trimestrial in cazul in care ... (vezi toată discuția)