avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Avans achizitie intracomunitara
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Avans achizitie intracomunitara

Buna seara,

Ma puteti ajuta va rog cu un raspuns? In 31.03.2015, am efectuat o plata in avans pentru o achizitie intracomunitara a unui utilaj din Italia, in baza unei facturi proforme. Furnizorul din Italia a emis factura de avans cu data de 31.03.2015.Plata avansului este considerata achizitie intracomunitara? Inregistrarea in ROI am facut-o abia astazi 21.04.2015, considerand ca achizitia va fi in momentul in care utilajul soseste la destinatie.
As dori un raspuns, pentru a stii daca depun declaratie 092, cu trecerea la platitor de TVA lunar, respectiv declaratia 390.

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 09:25, 28 Aprilie 2015
da

OpANAF 76/2010 ACTUALIZAT – 390 VIES, SECŢIUNEA a 2-a
c) Achizitii intracomunitare de bunuri – se inscrie suma totala a achizitiilor intracomunitare de bunuri, pe fiecare furnizor, pentru care persoana impozabila care depune declaratia este obligata la plata taxei conform art. 151 din Codul fiscal, si pentru care exigibilitatea taxei intervine in luna calendaristica respectiva, inclusiv sumele din facturile primite pentru plati de avansuri pentru achizitii intracomunitare de bunuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura de avans pentru achizitie intracomunitara se mai declara? primexpert primexpert Factura de avans pentru achizitie intracomunitara se mai declara prin declaratia 390, tinand cont de ord.2148/2020? (vezi toată discuția)
Plata anticipata euro gody gody o intreprindere individuala ( care in Romania nu este inregistrata in scopuri de TVA) poate primi o plata in avans de la o firma din UE? Deoarece II nu este ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara corny39 corny39 Am primit pe 03.06.2011 o factura proforma reprezentand avans (30% din valoare) a unui utilaj ce urmeaza sa-l primesc si platesc in luna octombrie 2011. Cand ... (vezi toată discuția)