avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Factura de avans pentru achizitie intracomunitara se ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Factura de avans pentru achizitie intracomunitara se mai declara?

Factura de avans pentru achizitie intracomunitara se mai declara prin declaratia 390, tinand cont de ord.2148/2020?
Ultima modificare: Duminică, 16 Ianuarie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 18:26, 16 Ianuarie 2022
Din instructiunile de completare la D390 :

"c) "Achiziţii intracomunitare de bunuri" - se înscrie suma totală a achiziţiilor
intracomunitare de bunuri, pe fiecare furnizor, pentru care persoana impozabilă, care
depune declaraţia, este obligată la plata taxei conform art. 308 din Codul fiscal şi pentru
care exigibilitatea taxei intervine în luna calendaristică respectivă, inclusiv sumele din
facturile primite pentru plăţi de avansuri pentru achiziţii intracomunitare de bunuri;
"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avans achizitie intracomunitara cordos22 cordos22 Buna seara, Ma puteti ajuta va rog cu un raspuns? In 31.03.2015, am efectuat o plata in avans pentru o achizitie intracomunitara a unui utilaj din Italia, ... (vezi toată discuția)
Declaratia 390 nefertiti_g nefertiti_g buna ziua, declar in 390 si avansurile facturate catre un client din germania? sau doar marfa si servicii? multumesc, (vezi toată discuția)
Declaratii 390, 300 gabon gabon Buna ziua, Am o mare rugaminte sa ma ajutati sa rezolv urmatoarea situatie. In 18.12.2009 am platit avans pentru o achizitie de bunuri intracomunitare, in ... (vezi toată discuția)