buna ziua , mama mea a avut un hectar de teren agricol la tara , in vara m a imputernicit pe mine cu procura facuta de un notar ca sa vanda acest teren,vreau sa precizez ca mama mea nu se putea deplasa si de aceea m a imputernicit pe mine sa semnez in locul ei ,notarul a venit acasa la ea cu martor de fata ca e de acord.problema e urmatoarea persoana care a cumparat terenul nu a facut actele atunci imediat si s a angajat ca le va face in maxim 3 luni s a incheiat o promisiune ,banii i a dat de atunci in jur de 50 mil.care i au revenit mamei mele.problema este ca cam la o saptamana dupa aceea mama a decedat ,l am anuntat imediat pe domnul acela ca mama a murit,ce se face in cazul acesta mama a vandut terenul cat era in viata cu promisiune sa se faca actele in 3 luni ,ea daca a murit acuma cum facem? omul isi vrea actele banii i a dat deja de cand traia mama.eu mai am o sora care care nu a tinut legatura cu noi si ea a acuma vrea bani din teren dar terenul a fost vandut de mama in viata deci nu se pune problema ca ar fi mostenire pt ca e deja vandut de ea in viata.va rog frumos sa mi spuneti cum sa facem omului trebuie sa i se faca actele pana la urma daca mama nu mai este,precizez inca o data terenul a fost vandut de ea in viata banii i au revenit ei deci nu cred ca sora mea are vreun drept acuma sa zica ca vrea parte din teren
daca vanzarea nu a fost incheiata in forma autentica, acea imputernicire data dvs este nula la data decesului ei.
trebuie dezbatuta mostenirea si vor vinde mostenitorii.
banii s au dat de atunci de cand traia mama pe teren omul acesta isi vrea doar actele acuma cum sa fie mostenire daca a fost vandut de ea banii i au revenit ei va rog sa ma lamuriti noi nu avem de unde sa i dam banii inapoi terenul a fost vandut de mama
daca vanzarea nu a fost incheiata, terenul ramane in patrimoniul ei odata cu decesul.
Daca a decedat imputernicirea nu mai e valabila, nu conteaaza ca a luat banii. Mostenitorii mostenesc activul si pasivul (si bune si rele)
eu vreau sa i fac actele omului cat mai repede problema este ca am o sora care nici la imormantarea mamei nu a venit iar daca se ajunge la succesiune ea o sa vrea bani si de unde daca terenul e deja vandut , chiar nu exista o lege pt asa ceva daca s a vandut cand era in viata mi se pare imposibil sa nu se poata face omului actele va rog frumos chiar nu este nici o solutie