Santaj, Intimidare
De curand (iunie 2015) am incheiat succesiunea dupa bunica (d. martie 2014), imediat ce am gasit cumparatorul pt. mostenire(casa cu teren), de la care am incasat avansul (cca 15%), urmand ca restul sa fie transferat pana in 10 august, dupa finalizarea cadastrului.
Pana in luna mai mostenitori dupa bunica au fost cele doua fiice ale ei, mama mea si sora ei; in luna mai, matusa a decedat si noua mostenitoare a devenit fiica ei, verisoara mea; mama mea e nedeplasabila, eu fiind imputernicit la succesiune.
Verisoara mea a locuit pana acum trei ani in SUA in acelasi timp cu sora mea care se afla acolo din 2001; Verisoara mea pretinde ca sora mea ii este datoare suma de 10.000 USD (nu are dovezi).
Ieri a venit la noi acasa cerand ca mama sa-i achite pretinsa datorie a surorii mele, altfel anuleaza contractul de vanzare, urmand sa returnam dublul avansului catre cumparator; ea spune ca isi permite sa faca asta, pt. ca acum cateva zile a vandut apartamentul mamei ei; a incercat sa ne intimideze aducand si doi indivizi, unul - prietenul ei politist, amandoi folositi de curand ca martori la succesiunea dupa mama ei.
Din cate am citit, situatia e una de santaj.
Nu as vrea sa ii reclam la politie pana nu incheiem vanzarea, dar, daca insista, trebuie sa o fac.
Va rog, un sfat !
P.S. Verisoara mea are antecedente in SUA; am un document care dovedeste ca in timp ce era in perioada de probare de 36 de luni pentru trafic de cocaina, a inselat autoritatile statului Nevada, motiv pt. care a fost deportata acum trei ani.