avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In ce situatii se pot monta camere video la locul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In ce situatii se pot monta camere video la locul de munca

am programul de munca 12/24 12/48 sunt macaragiu in portul constanta cele 12 ore de munca le desfasor in cabina macaralei intr un spatiu de 1.5 m pe 1.5.in cabina s a montat o camera de supraveghere 24 h din 24h .fara sa ne ceara cineva acordul.este legala supravegherea video?precizez ca camera are ca scop filmarea doar a macaragiului afara pe macara mai sunt 2 care filmeaza fluxul tehnologic.ma refer doar la cea din interior.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Ianuarie 2014
ContSters309227, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:06, 4 Ianuarie 2014
Angajatii pot fi supravegheati video, insa nu si in birourile in care isi desfasoara activitatea la locul de munca, se arata intr-un act normativ publicat in Monitorul Oficial. De asemenea, conform documentului, camerele video se monteaza doar in locuri vizibile, fiind interzisa amplasarea acestora in locuri ascunse.

Potrivit Deciziei nr. 52/2012 a Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal privind prelucrarea datelor cu caracter personal prin utilizarea mijloacelor de supraveghere video, angajatorii pot dispune supravegherea video a angajatilor, insa doar pentru indeplinirea unor obligatii legale exprese sau in temeiul unui interes legitim, cu respectarea drepturilor persoanelor angajate. In situatia in care aceste prevederi nu se pot aplica, atunci supravegherea se va efectua doar pe baza consimtamantului expres si liber exprimat al angajatilor, dupa ce acestia au fost informati in prealabil.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pot monta camere video la locul de munca ? ContSters309227 ContSters309227 am programul de munca 12/24 12/48 sunt macaragiu in portul constanta cele 12 ore de munca le desfasor in cabina macaralei intr un spatiu de 1.5 m pe 1.5.in ... (vezi toată discuția)
Camere supraveghere anton981 anton981 Buna ziua . As dori sa stiu daca imi ptem da angajatorul in judecata pentru ca a montat camere de supraveghere in birou fara acordul nostru . Va multumesc . (vezi toată discuția)
Supravegherea audio si video la birou IRINA86RO IRINA86RO Buna ziua, Am si eu o nelamurire in ce conditii este legala supravegherea audio si video intr-un birou?Precizez ca incasam bani de la agenti iar apoi seful ... (vezi toată discuția)