am programul de munca 12/24 12/48 sunt macaragiu in portul constanta cele 12 ore de munca le desfasor in cabina macaralei intr un spatiu de 1.5 m pe 1.5.in cabina s a montat o camera de supraveghere 24 h din 24h .fara sa ne ceara cineva acordul.este legala supravegherea video?precizez ca camera are ca scop filmarea doar a macaragiului afara pe macara mai sunt 2 care filmeaza fluxul tehnologic.ma refer doar la cea din interior. am citit Decizia nr. 52/2012 dar nu stiu sa o interpretez.au voie sa ma fimeze? sau nu?
Da, au voie sa filmeze atata timp cat : camera este la vedere, camera este instalata de firma autorizata, regulamentul intern prevede acest lucru si cu atat mai mult cu cat masurile de sanatate si securitate in munca fac aceasta recomandare.
P.S. Este posibil sa vi se faca rau in macara si sa nu apucati sa anuntati si atunci camera va poate salva.
Sau ... este posibil sa vorbiti la telefon cu o mana si sa manevrati macaraua doar cu cealalta mana si sa generati (doamne fereste) un accident. Cineva trebuie sa raspunda!
V-am dat doar 2 exemple, dar sunt mult mai multe posibilitati in care camera este necesara.