avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Litera \\"S\\" pe aparatul radar (poza)
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Litera "S" pe aparatul radar (poza)

Buna ziua. Permisul mi-a fost retinut la viteza de 95 kmh pe restrictie de 40, am facut contestatie, mi-au trimis proba video, am facut un screenshot, atasez poza mai jos. Cineva de la politia rutiera mi-a zis ca nu mai este legal sa se foloseasca aparatul radar cu litera "S" sau "F", si vreau sa stiu daca exista vreo reglementare in acest lucru, un articol de lege. De asemenea, jos in stanga pozei se observa clar cum aparatul radar este setat pe limita de 61 kmh, nu 40. Astept ceva sfaturi, multumesc!

[ link extern ] /
Cel mai recent răspuns: marian24gam , utilizator 13:40, 20 Ianuarie 2014
Dar ce nr de inmatriculare apare pe poza? Eu nu vad niciunul... La fel se vede si pe poza initiala, pe original? Eu stiu ca acel "T" este in testare aparatul, isi testeaza parametrii si nu poate lua viteza reala... Ati cerut restul de acte in instanta? Certif ISCIR al Ap. radar, atestat ISCIR ptr cel care il foloseste, ordin de serviciu semnat si inregistrat ca terbuie sa fie in zona x, al orele y, agentul de pe amenda este si cel constatator si are atestatele la zi(iscir, de folosire a ap. radar)?

Mai am o intrebare...de ce difera timpul de pe radar? cel mare scris alb fata de cel central sus scris cu gri(2 secunde) si fata de cel din st jos (~ 1 min) 20:42:xx ???

Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Ianuarie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Buna observatie, cea cu timpul. Nu am vazut-o, o sa tin cont de asta. Nr de inmatriculare nu se vede in inregistrare, exista un moment dat cand se observa ca masina e de GJ, dar nu si numarul, nici daca te uiti ff atent.
brazvan a scris:

Certif ISCIR al Ap. radar, atestat ISCIR ptr cel care il foloseste, ordin de serviciu semnat si inregistrat ca terbuie sa fie in zona x, al orele y, agentul de pe amenda este si cel constatator si are atestatele la zi(iscir, de folosire a ap. radar)?

La fotbal si radare ne pricepem toti!

Este cumva aparatul radar un recipient sub presiune??

De ce sa nu solicite si contractul individual de munca al agentului constatator? Poate este angajat la negru!
Nu iti prezinta nimic politia. Nici macar inregistrarea video. Ti le prezinta doar daca faci contestatie si le primesti acasa dupa primul termen.
Pai si atucni cum dau amenda daca nr nu se vede?? Aia nu mai e proba in instanta ptr ca poate sa fie orice masina care se aseamana ... . Vedeti daca in zona unde era amsina radar e amplasat un transformator din acela pe stalp sau trece linia de inalta tensiune, stalp de telecomunicatii, acestea produc in jurul lor perturbatii, iar echipamentele care necesita finete sunt perturbate.
@cyan, stai tu linistit si plateste amenzile ca stim noi cum sa ne ferim de ele. o viata buna.

Alte discuții în legătură

Amânare pronunțare plângere contravențională, eventual apel srgstancu srgstancu buna ziua, Am fost prezent la proces, in sala de judecata mi-a fost inmanata intampinarea Politiei impotriva actiunii de catre judecator si deasemeni mi s-a ... (vezi toată discuția)
Litera ,,t" pe p.v. ion-alin ion-alin Amendat pentru depasire viteza legala , conform echipajului situat la 50 m la intrarea in localitate dar viteza putea sa fie cea din afara localitatii!!!(nu ... (vezi toată discuția)
Model contestatie pv radar CristiBH CristiBH Buna seara Am rugamintea sa ma ajutati si pe mine cu un model pentru intocmirea unei contestatii la un proces verbal de amenda pentru depasirea vitezei ... (vezi toată discuția)