avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amânare pronunțare plângere contravențională, ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Amânare pronunțare plângere contravențională, eventual apel

buna ziua,

Am fost prezent la proces, in sala de judecata mi-a fost inmanata intampinarea Politiei impotriva actiunii de catre judecator si deasemeni mi s-a rulat inregistrarea video.
In intampinare au fost atasate;
- copie proces verbal
- raport al politistului care m-a oprit in care descrie fapta
- copie dupa verificarea metrologica a aparatului radar
- cd-ul cu filmarea
- 4 poze dupa inregistrarea video in care in una este trecuta viteza de 101 km / ora
Referitor la acestea m-am aparat astfel;
- referitor la procesul verbal , ca este gresita trecuta suma de catre politist, in sensul ca a trecut jumatate din minim in valoare de 652,5 ron in loc de 725 ron
- verificarea metrologica ( VALABIL ) este pentru autospeciala cu nr de inmatriculare MAI 12607 in loc de auto cu alt numar de inmatriculare ce este trecut in PV. Aici POLITIA a atasat copii atat de pe talonul pe autospeciala MAI 12607,cat si pe cel cu numarul de inmatriculare ce m-a oprit pe mine, precizand ca acest auto are 2 perechi de numere de inmatriculare. Este legal asta ?
- in procesul verbal nu se precizeaza daca radarul este in miscare sau stationat si nu este trecuta seria si anul fabricatiei cinamometrului de pe masina Politiei ( doar marca acestuia PYTHON instalat pe auto .......careta 415 este in PV).
- in poze cat si in filmare nu se poate distinge clar numarul de inmatriculare.Astfel in pozele prezentate ca probe, nu se poate citi numarul nu se vede clar. In poze mai apar si alte masini pe ambele sensuri de circulatie. La poza in care am 101 km / h politia a tras o sageata in care precizeaza numarul de inmatriculare. Este procedura corecta?
- deasemeni in PV a trecut ca am fost inregistrat la ora 11 si 12 minute ( chiar daca politistul putea trece in PV, exact ora radarului ) iar in poza radarului in care este trecuta viteza acesta indica ora 11:12:53 secunde. Asta inseamna ca ora la care am fost inregistrat de radar este diferita fata de ora din inregistrare.
- in poza cu viteza de 101 km / h in fata vitezei in coltul din stanga jos este trecuta litera T, ceea ce poate insemna ca aparatul isi facea autotestarea si nu poate constitui proba poza respectiva.
- Sa se ceara Biroului de metrologie abaterea de masurare a cinamometrului si sa se ia in considerare abaterea de masurare de +/_ 4% conform acestuia, avand in vedere deciziii ale judecatorilor din Romania pe aceasta cauza.

Judecatorul a amanat pronuntarea pentru ziua de maine, pe care o astept cu interes.

Acum intrebarea pe care o am este?
- in cazul unei sentinte nefavorabile se poate face apel?

Multumesc
Sergiu
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 15:21, 18 Septembrie 2017
Da aveti posibilitatea prevazuta de dispozitiile legale de a formula calea de atac apel.Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala - permis conducere srgstancu srgstancu Buna Ziua, Am fost surprins de radar cu viteza de 101 km/h in localitate ( legal 50 km/h ) si mi-a fost suspendat permisul pe 90 de zile.Agentul a gresit ... (vezi toată discuția)
Agentul constatator, obligatoriu sau nu operatorul radar. legalitatea transmiterii abaterii "prin statie" Cipiotul Cipiotul Buna ziua. Probabil stiti practica politistilor romani de a \"supraveghea\" un sector de drum dintr-o masina neinscriptionata si la o distanta anume o alta ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal - suspendarea permisului de conducere r0bertC r0bertC Salutare, In data de 30 martie 2016 mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile, fiind surprins de detectorul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)