avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 199 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Dezvoltare aplicatii PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Dezvoltare aplicatii PFA

Buna ziua,

Intentionez sa deschid un cont de dezvoltator de aplicatii mobile IOS, Apple. Stiu ca trebuie sa infiintez un PFA pentru a plati taxele si impozitele. Din ce am citit nu pot crea PFA cu norma de venit deoarece activitatea nu este declarata ca fiind una cu norma de venit:

119^1. Servicii executate in domeniul informaticii, altele decat cele care genereaza drepturi de autor sau drepturi conexe drepturilor de autor – 6202: Activitati de consultanta in tehnologia informatiei– 6203: Activitati de management (gestiune si exploatare) al mijloacelor de calcul

Daca trebuie ca PFAul sa fie in sistem real ce suma si cand trebuie declarata ca fiind venit. Convingerea mea este ca pentru cel putin 6 luni veniturile vor fi aproape de 0. In momentul de fata sunt angajat cu contract de munca, stiu ca va trebui sa platesc doar taxa 16% si CAS de 5.5%, fara cotizatia la pensii.

Ce sfaturi mi-ati putea da, este PFA ul solutia potrivita acest domeniu de activitate, se poate infiinta cu norma de venit ?

Va multumesc.
Consider ca e solutia potrivita. Cine v-a sfatuit a facut-o bine iar, daca este cautarea proprie, va felicit!
Buna seara,

PFA poate fi solutia potrivita.
Referitor la venitul ce trebuie declarat, in termen de 15 zile de la data infiintarii trebuie sa depuneti la ANAF formularul 220 privind venitul estimat pentru anul in curs. Trebuie sa faceti un calcul cat mai real a ceea ce urmeaza sa incasati si, de asemenea, a ceea ce trebuie sa platiti pentru a determina cat mai aproape de realitate baza impozabila. Baza impozabila in sistem real se stabileste ca si diferenta intre veniturile incasate in anul fiscal si cheltuielile deductibile achitate.
Daca codul CAEN nu este in lista de la ANAF nu aveti cum sa optati pentru norma de venit.
Verificati care sunt codurile CAEN din lista ANAF si vedeti daca este vreunul care se potriveste activitatii pe care urmeaza sa o desfasurati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa norma de venit sau sistem real? MiriamS MiriamS Salutare, Doresc sa creez un PFA si nu stiu care ar fi mai ok, norma de venit sau sistem real tinand cont ca incasarile pe an sunt cam de 90 de mi de euro, ... (vezi toată discuția)
Pfa cu norma de venit dodo2009 dodo2009 Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat autorizat pentru situatia urmatoare: doresc sa-mi fac PFA cu norma fixa de venit si vreau sa stiu daca ma pot ... (vezi toată discuția)
Muncesc de acasa pentru o companie de retail din uk paulamm paulamm Buna! Muncesc de acasa pentru o companie de retail din UK in departamentul de achizitii: comand stoc, tin evidenta acestuia, mai vorbesc cu clienti sau cu ... (vezi toată discuția)