avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Dizolvare societate comerciala srl
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Dizolvare societate comerciala srl

As dori ajutorul intr-o problema care-mi este neclara.
Am fost asociat unic la o societate comerciala SRL.care a intrat in insolventa.
La Oficiul Reg. Comertului s-a dispus inregistrarea bilantului de lichidare si raportului de lichidare. De asemenea, s-a dispus publicarea situatiei financiare finale de lichidare pe pagina de internet a ORC.Toate datoriile catre stat au fost achitate,iar imobilul societatii intrate in insolventa, in care aceasta a functionat mi-a fost atribuit mie- asociatului unic.
Nelamurirea mea consta in faptul ca nu stiu daca societatea a fost radiata sau trebuie sa o radiez eu si imobilul , care a fost al societatii sa-l inregistrez la primaria de domicilu, dupa cum mi-a comunicat de la cabinetul de insolventa.
Pot sa trec imobilul pe numele meu ca persoana fizica sau pe numele unei altei societati - cum este mai rentabil? Mai pot inregistra imobilul pe numele vechii societati, care a fost lichidata?
Nu-mi este clara notiunea asta de lichidare. Dispare cu totul societatea sau trebuie radiata? Mai exista si notiunea de dizolvare pe care nu o inteleg.
Pot parea niste intrebari puerile, dar n-am mai trecut printr-o asemenea situatie si chiar nu inteleg ce-ar trebui sa mai fac?
De la cabinetul de insolventa mi-a comunicat ca s-a finalizat totul, insa am intalnit o persoana care mi-a comunicat ca instanta de judecata trebuie sa dea o hotarare prin care sa se dispuna radierea. Chiar nu mai stiu ce sa fac.
Va rog, daca ati inteles mesajul meu, lamuriti-ma intr-un fel. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cardase , utilizator 13:21, 7 Ianuarie 2014
Buna ziua .
Asteptati ca sa fie redactata hotararea O.R.C. de radiere a firmei,care este ultima etapa de DESFIINTARE juridica a firmei.Dupa ce aceasta ramane definitiva,prin neatacare, o puteti solicita de la O.R.C sau cabinetul de insolventa, acestia din urma, daca o au ,si daca doresc sa vi-o dea .
Pe baza ei, va puteti inregistra la primarie imobilul ramas dupa lichidare cum vreti dvs., pe alta firma sau pe numele dvs.
Succes.
Marius Bote .
Multumesc din suflet pentru mesaj! O zi minunata va doresc si La multi ani!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere firma matculina matculina BUNA ZIUA. am infiintat o societate in 2001. am activat cu ea pina in 2002, dupa care treaba nu a mai mers si nu am mai efectuat nici o activitate cu ea dar am ... (vezi toată discuția)
Srl dizolvat la cererea orc imobile pe srl Fekete Balazs Fekete Balazs Am si eu o speta interesanta. Societatea comerciala a fost radiata la cererea ORC iar societatea respectiva are in proprietate un imobil, o cladire. Acuma ... (vezi toată discuția)
Se poate inchide un s,r,l, cu datorii la fisc? valyyyy valyyyy poate sa mi sp cineva cat costa inchiderea unei societati cu datori la stat si ce obligatie ai ca si termen de plata la stat ... (vezi toată discuția)