As dori ajutorul intr-o problema care-mi este neclara.
Am fost asociat unic la o societate comerciala SRL.care a intrat in insolventa.
La Oficiul Reg. Comertului s-a dispus inregistrarea bilantului de lichidare si raportului de lichidare. De asemenea, s-a dispus publicarea situatiei financiare finale de lichidare pe pagina de internet a ORC.Toate datoriile catre stat au fost achitate,iar imobilul societatii intrate in insolventa, in care aceasta a functionat mi-a fost atribuit mie- asociatului unic.
Nelamurirea mea consta in faptul ca nu stiu daca societatea a fost radiata sau trebuie sa o radiez eu si imobilul , care a fost al societatii sa-l inregistrez la primaria de domicilu, dupa cum mi-a comunicat de la cabinetul de insolventa.
Pot sa trec imobilul pe numele meu ca persoana fizica sau pe numele unei altei societati - cum este mai rentabil? Mai pot inregistra imobilul pe numele vechii societati, care a fost lichidata?
Nu-mi este clara notiunea asta de lichidare. Dispare cu totul societatea sau trebuie radiata? Mai exista si notiunea de dizolvare pe care nu o inteleg.
Pot parea niste intrebari puerile, dar n-am mai trecut printr-o asemenea situatie si chiar nu inteleg ce-ar trebui sa mai fac?
De la cabinetul de insolventa mi-a comunicat ca s-a finalizat totul, insa am intalnit o persoana care mi-a comunicat ca instanta de judecata trebuie sa dea o hotarare prin care sa se dispuna radierea. Chiar nu mai stiu ce sa fac.
Va rog, daca ati inteles mesajul meu, lamuriti-ma intr-un fel. Va multumesc!
Buna ziua .
Asteptati ca sa fie redactata hotararea O.R.C. de radiere a firmei,care este ultima etapa de DESFIINTARE juridica a firmei.Dupa ce aceasta ramane definitiva,prin neatacare, o puteti solicita de la O.R.C sau cabinetul de insolventa, acestia din urma, daca o au ,si daca doresc sa vi-o dea .
Pe baza ei, va puteti inregistra la primarie imobilul ramas dupa lichidare cum vreti dvs., pe alta firma sau pe numele dvs.
Succes.
Marius Bote .
Inchidere firma
matculina
BUNA ZIUA. am infiintat o societate in 2001. am activat cu ea pina in 2002, dupa care treaba nu a mai mers si nu am mai efectuat nici o activitate cu ea dar am ... (vezi toată discuția)