avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general factura de prestare servicii in trei????
Discuție deschisă în Contabilitate în general

factura de prestare servicii in trei????

Ma confrunt cu o situatie un pic ciudata si nu stiu cum sa o tratez. Am un client care doreste o reparatie la un produs. Pentru ca eu nu pot sa ii fac acea reparatie l-am directionat catre o alta firma concurenta. Problema este ca eu am taiat factura clientului pentru reparatie. Acum dupa ce se efectueaza reparatia la fima concurenta, aceasta imi va factura mie contravaloarea reparatiei. Cu plata se va proceda astfel: eu incasez factura de la client, apoi fac plata la cel care efectiv a facut reparatia. Sincer nu stiu cat este de ok. Nu stiu nici cum sa tratez aceasta tranzactie. Comision de intermediere?
Ma poate ajuta cineva?

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: carabela_anca , utilizator 10:13, 9 Aprilie 2009
Era firesc sa treceti peste aceasta intermediere. Aveti in codul CAEN trecuta aceasta activitate? Garda Finaciara "adora" asfel de facturi.... Incercati sa semnati un contract de intermediere lucrare. Ati luat mai mult de cat a costat reparatia, nu?
Contract de prestari servicii cu ambii.Acum fie vorba intre noi, de unde v-a venit titlul topicului=D>
M-am trezit cu situatia asta, decisa de altii, si trebuie sa gasesc o solutie de iesire cat mai onorabila si cu riscuri cat mai putine.Din pacate asta e.:sorry:...........Problema este ca in codul CAEN nu am "activitate de intermediere" ci doar reparatii , comert cu piese etc. Ce risc in cazul in care nu am un contract de intermediere? Cum pot inregistra factura emisa de mine catre client, avand in vedere ca nu am prestat eu serviciul ? Pot colecta tva? Daca clientul este ocazional e obligatoriu sa am un contract cu el?.......offff....cam multe intrebari.....stiu......dar sunt in "pom" cu situatia asta

Multumesc
Este vorba de produsele vandute de dvs .sau prestati numai servicii de reparatii? Daca este vorba de produsele pe care le vindeti,prin lege trebuie sa le asigurati si service-ul in perioada de garantie si post garantie.Sa intelegem ca respectivul client este in perioada postgarantie,altfel reparatia trebuia facuta gratuit.Dvs.aveti obligatia sa aveti asigurata o firma prin contract, cu care trebuie sa asigurati service-ul produselor vandute.Daca este varianta a doua,servicii reparatii,putem vorbi de contract in comision.
De ce sa fie simplu, cand se poate complica?!Daca obiectul meu de activitate sunt reparatiile, ce conteaza cum le-am facut?Conteaza ca am contract cu clientul si cu furnizorul eu.Poate am mai pus si eu o funda rosie la obiectul reparat de tert si l-am mai si impachetat si lustruit, poftim!

Alte discuții în legătură

Cod caen serbanj serbanj Buna ziua. Vreau sa caut clienti pentru diferite firme de servicii, dupa care sa ma ocup de relatia cu ei. C3e cod CAEN imi trebuie? Oare 4619 se refera si la ... (vezi toată discuția)
Activitati de intermediere de lucrari Diurpaneus Diurpaneus 1. Va rog sa ma sfatuiti ce cod CAEN se poate folosi pentru activitati de intermediere lucrari. Efectiv, activitatea se refera la identificarea de noi clienti ... (vezi toată discuția)
Cod caen pentru intermediere servicii software vmax vmax Buna ziua, Detin o societate a carei activitate decurge astfel: exista niste clienti care doresc sa dezvolte produse software (web sau aplicatii mobile), ... (vezi toată discuția)