avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen de recurs: data de la care începe sã curgã ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen de recurs: data de la care începe sã curgã și data la care se împlinește

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pt. urmatoarea situatie: hotararea ca urmare a apelului a fost pronuntata in sentinta publica pe data de 3.12.2013 cu termen de recurs in 15 zile de la comunicare. As dori sa stiu din ce data curge termenul de recurs si care este ultima zi in care se poate declara. O intrebare aditionala ar fi care este data in care se considera comunicarea: sedinta publica in care s-a comunicat sau data de receptie a hotararii prin posta?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela_2013 , utilizator 21:42, 5 Ianuarie 2014
Termenul de recurs începe să curgă de la data la care vi se comunică hotărârea instanței acasă, prin poștă. În ședința publică din data de 03.12.2013 nu vi s-a comunicat hotărârea, ci doar a fost pronunțată.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanta s-a pronuntat, cum obþin decizia completa a acesteia? iulian1958 iulian1958 Pe portalul ministerului de justitie am aflat ca Instanta s-a pronuntat (favorabil) intr-un dosar in care sunt parte. Pe acest portal decizia Instantei este ... (vezi toată discuția)
Sentinta in procesele civile LUNCANU IONEL LUNCANU IONEL Va rog sa imi spune-ti in cat timp trebuie sa ajunga hotararea acasa dupa terminarea procesului (prima instanta), avand in vedere termenul procedural pentru ... (vezi toată discuția)
Perioada de recurs szebeni arthur szebeni arthur dupa discutiile in fond in cadrul unui proces civil judecatorul a acceptat cererea partii adverse de a da sentinta in 7 zile,unde gasesc eu sentinta ptr a ... (vezi toată discuția)