avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Exceptia de nelegalitate
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Exceptia de nelegalitate

Buna seara. Ma intereseaza legea contenciosului administrativ dar cea veche nu L.544/2004, mai precis daca exista articol cu "exceptia de nelegalitate".Va rog daca se poate un nr. de lege, am citit ca ar fi o lege din 1925 ,dar fara nr. nu o gasesc. Multumesc. Pusa
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 00:45, 6 Ianuarie 2014
Cât de veche? Înainte de Legea nr. 554/2004, actul normativ care reglementa contenciosul administrativ era Legea nr. 29/1990. În cuprinsul său nu exista excepția de nelegalitate.
Multumesc de raspuns. actul a fost emis in 1995 si presupun ca si daca eu deschid acum actiune legea sub care se judeca este cea din 1995,chiar daca eu acum am un raspuns( in 2014), in baza caruia pot deschide proces , de aceea am intrebat.
Nu. Dacă actul administrativ a fost emis în anul 1995 însă l-ați contestat acum, legea care se aplică este Legea nr. 554/2004. Cauzele de nelegalitate urmează a fi analizate prin raportare la dispoziţiile legale în vigoare la momentul emiterii actului administrativ, ceea ce este cu totul altceva.
Multumesc mult de raspuns,nici nu stiti ce bucurie mi-ati facut. Multumesc inca odata.Pusa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptia de nelegalitate - inadmisibila? aadynna aadynna Exceptia de nelegalitate a unor acte emise anterior intrarii in vigoare a Legii nr.554/2004 este considerata inadmisibila. mai poate fi contestata cumva ... (vezi toată discuția)
Modificãri ale legii contenciosului administrativ referitoare la excepþia de nelegalitate a unui act administrativ normativ donigao donigao Buna ziua, Avand in vedere modificarile aduse la art.4 din Legea 554/2004, in sensul ca un act administrativ cu caracter normativ nu mai poate fi supus ... (vezi toată discuția)
Exceptia de nelegalitate - contencios administrativ Ciobanu Neculai Ciobanu Neculai Exceptia de nelegalitate - contencios administrativ Intr-un proces de Contencios Administrativ, in vederea anularii unui act administrativ individual, v-as ... (vezi toată discuția)