avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Refuz eliberare diploma de absolvent de scoala ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Refuz eliberare diploma de absolvent de scoala postliceala

O ruda a terminat in vara an 2013 o scoala postliceala absolvid si examenul final,initial diploma i s-a zis ca i se va elibera in auguts -septembrie intr-un final august septembrie s ajuns in ianuarie si nca nu sa eliberat.
Nu ar fi asa mare supararea dar acesta nu poate lua alocatia de somaj pana nu prezinta acolo diploma de absolovire si avand in vedere ca daca in un an acesta nu il solicita pierde acest drept deja devine un lucru important,avand in vedere ca deja a trecut jumatate de an.
Cam ce ar trebui sa faca sa intre in posesia diplomei?
Mentionez ca acesta a vorbit si cu directorul de la acea unitate scolara dar de fiecare data i s-a spus ca peste 1-2 saptamani etc.
Cel mai recent răspuns: alina_25 , utilizator 21:44, 6 Ianuarie 2014
Dar nu a primit nici o adeverinta ca a terminat scoala? Aceasta inlocuieste diploma pana la eliberarea originalului si in baza ei ar fi putut beneficia de ajutorul de somaj. Demarati procedura contencioasa si cereti in scris scolii sa va elibereze diploma.Daca in 30 de zile nu se conformeaza, atunci puteti initia o actiune in instant Tribunalului judetean, pentru obligarea emiterii actului sub sanctiunea unei penalitati/zi de intarziere....success!
Tipizatele pentru actele de studii vin de la Ministerul invatamantului. Este posibil ca Imprimeria sa nu le fi facut, asa incat MEC sa nu le aiba.
Scoala este obligata sa va elibereze dovada absolvirii studiilor, respectiv adeverinta de absolvire, care are valoare de diploma pana la eliberarea diplomei. Depuneti cerere la scoala, pastrati-va copie si, daca nu va elibereaza adeverinta, va adresati instantei.
Din cate am inteles deci acesta s-a inscris la somaj pe baza adeverintei de absolvent dar dupa aceea ca sa primeasca somajul efectiv i se solicita diploma in original si copie .
[ link extern ]
Si deci el este prins intre ciocan si nicovala pedeoparte acestia nu vor sa ii elibereze diploma si il tot amana pe de alta parte cei de la ajofm nu ii accepta adeverinta doar pentru acordarea indemnizatiei de somaj,si deja au trecut jumate din termen pana la care o poate primi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Directiva ue 2005/36/ec in urmatorul caz: 2000-2003 studii,pauza 4 ani apoi examen absovire 2007. cand se considera ca am absolvit: 2003 sau 2007? dariax dariax Am urmat scoala postliceala de asistente intre anii 2000-2003. Nu am dat examenul de absolvire in 2003 ci 4 ani mai tarziu. Cand se considera ca am terminat ... (vezi toată discuția)
Inscriere facultate in cartea de munca iust79 iust79 Buna ziua! am terminat de curand a doua facultate (la o universitate de stat) si am mers la locul de munca cu adeverinta eliberata de la universitate ... (vezi toată discuția)
Studii superioare de scurta durata dumi32 dumi32 Buna ziua, As dori sa va intreb, in cazul in care un participant la concursul de ocupare a unui post contractual (SSD) studii superioare de scurta durata ... (vezi toată discuția)