avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Hotarare definitiva impotriva ANRP
Discuție deschisă în Executare silită

Hotarare definitiva impotriva ANRP

Buna ziua, rog precizare ,Am Hotarare data de Tribunalul Bucuresti in apel in contradictoriu cu ANRP .... unde se zice : Autorizeaza creditorii sa treaca la executarea silita a obligatiei cuprinse in titlul executoriu, si urmeaza formula :"Noi Presedintele Romaniei, Dam imputernicire si ordonam executorilor judecatoresti sa puna in executare.......... ,,,, in conditiile legii."
Definitiva.
Data in Camera de Consiliu si pronuntata in sedinta publica astazi,.....
Am primit Hotararea dupa 60 zile si dupa inca 6 zile am obtinut parafa de legalizare pentru a o duce la executorul judecatoresc. Dar atunci am observat ca pe Hotarare ca si pe stampila de legalizare este mentionat doar DEFINITIVA si nu are mentiunea IREVOCABILA.. Intrebarea mea este daca poate fi o piedica in executarea Hotararii lipsa mentiunii IREVOCABILA, si daca da ,cum se poate proceda ca sa obtin o alta Hotarare cu mentiunea deplina Definitiva si Irevocabila.
ANRP poate sa mai ceara suspendarea executarii silite pe acest motiv si dupa 66 zile ?Mentionez ca executorul inca nu m-a anuntat ca ar fi intervenit ceva de acest gen ,dar vreau sa stiu ce s-ar putea intampla in continuare si eventual sa obtin o alta Hotarare cu mentiunea completa Definitiva si irevocabila daca a fost o scapare sau o eroare de redactare la Hatararea initiala.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 15:45, 30 Ianuarie 2014
Incepand cu data intrarii in vigoarea a noului C.p.civ., nu mai exista mentiunea irevocabila. Asadar hotararea dvs este investita cu formula executorie si poate fi pusa in executare in mod legal fara mentiunea irevocabila. Suspendarea executarii poate fi ceruta in cadrul unei contestatii la executare sau pe cale separata pe durata executarii in conditiile legii.
Multumesc foarte mult, m-am lamurit si linistit. Dar la suspendarea executarii- in cadrul unei contestatii -in ce termen ea mai poate fi ceruta ? oricand ? dar pe calea unei actiuni separate pe durata executarii, in conditiile legii .. in ce termen ? tot oricand ?
Oricum ,daca intervine ceva trebuie sa ma anunte executorul care se ocupa de caz.
multumesc din nou.
Cumva faceti referire la incheierea de incuviintare a executarii silite? deoarece alte hotarari nu se mai investesc cu formula executorie
Ultima modificare: Miercuri, 29 Ianuarie 2014
Andreea Clara Robu, Avocat
Suspendarea executarii poate fi ceruta pe cale de ordonanta presedentiala in tot cursul executarii silite iar in cadrul contestatiei la executare pana la solutionarea contestatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 119/2007 ENGFULL ENGFULL am obtinut o ordonanta de plata in temeiul OUG 119 /2007 dupa expirarea celor 10 zile in care se poate face cerere de anulare , solicit instantei ... (vezi toată discuția)
O astfel de sentinta; poate fi investita cu titlul executoriu?? Manole Dumitru Manole Dumitru O sentinta data de prima instanta, cu cale de atac, cu recurs in 15 zile de la comunicare; 1). Poate fi considerata ca fiind o hatarare \"Dfinitiva\" ? ... (vezi toată discuția)
Punerea in executare a unei sentinte leona777 leona777 Doresc sa stiu cum se procedeaza cand am castigat un proces civil si am de recuperat o suma de bani. Nu am mai fost in situatia asta, ca sa stiu cum sa fac. Va ... (vezi toată discuția)