avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Diferenta suprafata scriptica vs. suprafata masurata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Diferenta suprafata scriptica vs. suprafata masurata

Am cumparat anul trecut "n" mp de teren pentru copiii mei sa-si faca un "cuib" si sa creasca nepoti....
Cei "n" mp de teren s-au dovedit a fi "m" mp.....atestati in extras CF ca anexa nr.1...cu mentiunea "suprafata masurata", cu siguranta depusa de o firma de topografie, din moment ce suprafata masurata este evidentiata in CF
S-a intocmit proiectul unei case, dar Primaria refuza eliberarea Autorizatiei, motivand ca sunt diferente majore intre suprafetele din acte si cea reala....
Terenul a fost intabulat de catre vanzator in baza unei ordonante de retrocedare din partea Prefecturii, dar suprafata reala masurata este aproape jumatate din cea scriptic-retrocedata, repet: s-a inregistrat la CF si suprafata masurata, ca o anexa a Extrasului
Primaria REFUZA sa elibereze Autorizatia de Construire, motivand cu diferenta mare dintre "Suprafata retrocedata" si cea "Real masurata"...
Sunt in situatia in care cu "X"-spe zeci de mii de euro am cumparat o livada (in cazul cel mai bun!) intr-o zona rezidentiala.
Toate documentele sunt absolut OK, extras CF inainte de vanzare cu mentiunile "din acte" si "masurat" si dupa cumparare, idem....
Am intrebat daca se poate cere modificarea CF pe date reale de masuratori de catre experti topo, m-i s-a raspuns ca numai dupa un proces in instanta....
Mai sunt cateva "posibilitati" in zona legala, dar toate implica cheltuieli majore, unele dintre ele pe termenul total de existenta a terenului.
Ultima modificare: Luni, 6 Ianuarie 2014
Retardila, utilizator

Alte discuții în legătură

Modificare in cartea funciara Retardila Retardila Am cumparat un teren care era \\\\"din acte\\\\" \'n\' mp si in realitate \'m\' mp (mai mica fiind suprafata masurata), ambele suprafete specificate in ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobile in anii 60 Claudiu Mihail Claudiu Mihail O femeie este proprietar in anii \"60 a trei numere topografice alaturate 1,2 si 3 situate in zona istorica a orasului- la nord toate cele 3 topografice ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare teren, va rog ajutor samy64 samy64 buna ziua va rog ajutati-ma .Mama mea a vandut un teren ingradit in suprafata de 2000mp situat in extravilanul municipiului Sighisoara la data de 08.mai .2006. ... (vezi toată discuția)