avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sanctiune contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sanctiune contraventionala

O cunostinta a fost legitimata si i-au fost ridicate actele deoarece, a oprit autoturismul de servici intr-o zona in care exista indicatorul OPRIREA INTERZISA. Acasata cunostinta, si-a recunoscut fapta si l-a rugat pe, agentul de politie sa se grabeasca deoarece trebuia sa ajunga urgent intr-o alta zona a orasului. Raspunsul agentului a fost ca: "nu ma intereseaza ce probleme aveti, daca plecati voi considera ca documentele au fost abandonate si ve-ti suporta rigorile legii". Acesta a plecat, acum va intreb care sunt rigorile legii si daca politistul a procedat corect?????
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:52, 6 Ianuarie 2014
Vreti sa spuneti ca a plecat si a lasat actele la politist??:O
La ce va referiti cand relatati ca "i-au fost ridicate actele"? I-au fost retinute de politist sau ce? Care acte? Permis, carte de identitate, asigurarea RCA, certificatul de inmatriculare, etc.

"Acasata" sau "agasata"?

OUG195
Obligaţiile participanţilor la trafic
Art.35. -
(2) Participanţii la trafic sunt obligaţi ca, la cererea poliţistului rutier, să înmâneze acestuia documentul de identitate sau, după caz, permisul de conducere, documentul de înmatriculare sau de înregistrare a vehiculului condus, documentele referitoare la bunurile transportate, precum şi alte documente prevăzute de lege.
(3) În exercitarea atribuţiilor care îi revin, poliţistul rutier are dreptulsă verifice vehiculul, precum şi identitatea conducătorului sau a pasagerilor aflaţi în interiorul acestuia atunci când există indicii despre săvârşirea unei fapte de natură contravenţională sau penală.

hg1391
Art. 183. – Conducatorul vehiculului oprit la semnalul regulamentar al politistului rutier sau, dupa caz, al politistului de frontiera, este obligat sa ramâna în vehicul, cu mâinile pe volan, iar ceilalti pasageri sa nu deschida portierele, respectând indicatiile politistului.

In concluzie, conducatorul auto trebuie sa respecte indicatiile politistului si nu politistul sa respecte indicatiile conducatorului auto.
I-au fost retinute de politist urmatoarele acte Permis, carte de identitate, asigurarea RCA, certificatul de inmatriculare. Cunostinta mea este ziarist si filma o procesiune cu ocazia zilei de astazi (Boboteaza).


Acum trebuie sa ne asteptam la o stire privind abuzurile politiei?
Nu are importanta ce profesie are conducatorul auto si cu atat mai putin ce activitate desfasura in momentul verificarii de catre agentul de politie.
Avea obligatia sa respecte indicatiile politistului si nu sa plece lasand actele in grija politistului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa politei rca in original Simatrading Simatrading Buna ziua, Este obligatorie prezentarea originalului politei rca organelor de control? Exista posibilitatea de ridicarea placutelor de inmatriculare ale auto ... (vezi toată discuția)
Ce pedepse se dau daca nu am actele masinii la mine?  Buna,daca sunt oprit de politie si prezint doar asigurarea masini RCA,permisul,buletinul,si masina este in regula din toate punctele de vedere,doar ca nu am in ... (vezi toată discuția)
Abuz ? calex calex am si eu o intrebare? cand are voie politistul sa scoata pistolul din dotare ? stationam intr-o parcare a venit politia actele la control .. mi-au luat ... (vezi toată discuția)