avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... abuz ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

abuz ?

am si eu o intrebare? cand are voie politistul sa scoata pistolul din dotare ? stationam intr-o parcare a venit politia actele la control .. mi-au luat carnetul pentru o depasire ... chiar daca eu stationam si au scos pistolul din dotare nevrand sa urcam in masina binenteles noi eram jos cand a sosit politia
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:49, 27 Martie 2010
In principiu , nu...trebuie insa analizata situatia concreta.daca nu era nevoie de asta este un abuza, insa trebuie demonstrat cu martori.faceti plangere la superioe si la Parchet.
Daca detineti probe temeinice,eventual martori,puteti formula plangere la parchetul responsabil,pentru abuz
Politistul a procedat corect, conform legii si procedurii speciale. Normal daca nu v-ati supus somatiei, de a urca la volanul autoturismului. Studiati si art.31si 35(OBLIGATIILE CONDUCATORULUI AUTO),
"Art.31. - Participanţii la trafic trebuie să respecte regulile de circulaţie, semnalele, indicaţiile şi dispoziţiile poliţistului rutier, precum şi semnificaţia diferitelor tipuri de mijloace de semnalizare rutieră, în următoarea
ordine de prioritate:
a) semnalele, indicaţiile şi dispoziţiile poliţistului rutier;
..."

'
"Art.35. - (1) Participanţii la trafic trebuie să aibă un comportament care să nu afecteze fluenţa şi siguranţa circulaţiei, să nu pună în pericol viaţa sau integritatea corporală a persoanelor şi să nu aducă prejudicii proprietăţii publice ori private.
(2) Participanţii la trafic sunt obligaţi ca, la cererea poliţistului rutier, să înmâneze acestuia documentul deidentitate sau, după caz, permisul de conducere, documentul de înmatriculare sau de înregistrare avehiculului condus, documentele referitoare la bunurile transportate, precum şi alte documente prevăzute de lege.
(3) În exercitarea atribuţiilor care îi revin, poliţistul rutier are dreptul să verifice vehiculul, precum şi identitatea conducătorului sau a pasagerilor aflaţi în interiorul acestuia atunci când există indicii despre săvârşirea unei fapte de natură contravenţională sau penală".

Totodata aveti in atentie si art 183 din Regulamentul de aplicare a O.U.G. nr. 195/2002 republicata
"Art. 183-Conducatorul vehiculului oprit la semnalul regulamentar al politistului rutier sau, dupa caz, al politistului de frontiera, este obligat sa ramana in vehicul, cu mainile pe volan, iar ceilalti pasageri sa nu deschida portierele, respectand indicatiile politistului".

Succes!
Atentie ,autorul topicului a precizat ca evenimentul s-a desfasurat intr-o parcare,fara a face referire la eventuala somatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiune contraventionala DoruDumitrascu DoruDumitrascu O cunostinta a fost legitimata si i-au fost ridicate actele deoarece, a oprit autoturismul de servici intr-o zona in care exista indicatorul OPRIREA INTERZISA. ... (vezi toată discuția)
Clarificări reținere permis de conducere Sed-Lex Sed-Lex Buna ziua, am rugămintea sa îmi dați un răspuns avizat la următoarele întrebări: 1. in ce circumstanțe mi se poate solicita prezentarea permisului de ... (vezi toată discuția)
Prezentare de acte in copie ContSters71247 ContSters71247 Am in torpedou niste copii color la scara de 110% (mai mari un pic ca si originalele) dupa cartea de identitate si dupa permisul de conducere. Pe fiecare ... (vezi toată discuția)