avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda, plata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda, plata

Salut acum 2 zile am luat o amenda pentru trecerea prin loc nepermis 170 lei, si azi voiam sa ma duc la primarie sa o platesc, dar nu mai gasesc hartia , ce ar trebui sa fac in momentul asta ?
Cel mai recent răspuns: Papin , utilizator 19:54, 26 Februarie 2014
mergeti la Primarie si spuneti agentului fiscal sa va incaseze ca amenda suma respectiva asemenea sa fie precizata data cand a fost aplicata amenda, pentru ca atunci cand celor de la primarie o sa li se comunice copia pv. sa poata sa va radieze din evidentele fiscale.
Adresati-va autoritatii emitente a PV,pentru a vi se elibera copie
Aveti posibilitatea sa achitati amenda direct la ghiseul de la autoritatrea emitenta a PV
Trebuie sa solicitati o copie a procesului verbal de constatare a contraventiei, asa cum v-a recomandat ynocentta.
Nu e suficient sa mergeti la primarie sa spuneti cat vreti sa platiti si data, nu cred ca se incaseaza asa. Fiecare proces verbal este identificat prin seria si numarul procesului verbal. Daca platiti doar in avand data intocmirii, cand vi se va trimite la primarie in executare cum veti dovedi ca ati platit amenda daca seria si numarul nu apare nicaieri? Dupa data? In aceeasi zi puteati primi mai multe amenzi. Dupa suma? Doua amenzi pt contraventii diferite pot avea aceeasi valoare.
Daca vreti sa evitati complicatiile ulterioare solicitati copia procesului verbal pt a putea face plata in mod corect. Daca ati primit amenda acum 2 zile, maine (marti) veti mai putea beneficia de plata la jumatate din minim.
Ultima modificare: Luni, 6 Ianuarie 2014
Carmen G, utilizator
Salut! Eu sunt elev si fix astazi,la fel ca tine,amenda pentru trecerea prin loc nepermis.Ce se intampla daca nu o platesc?Tin sa mentionez ca politistul nu mi-a dat nimic in mana,doar mi-a cerut datele ,m-a gasit imediat pe dispozitivul lui si mi-a spus ca in doua zile o sa primesc amenda acasa.Astept raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala homerbos homerbos Salut ! Sunt nou pe aici .. motivul pentru care am intrat pe acest forum este amenda mea .. Am fost oprit de agentul rutier care m-a sanctionat conf legii cu 6 ... (vezi toată discuția)
Ce amenda am luat daca nu am procesul verbal ancasni ancasni Buna ziua, Cum pot sa aflu ce amenda am primit daca nu am procesul verbal? Cunosc doar seria si numarul acelui proces verbal. Multumesc. (vezi toată discuția)
Somatie pentru neplata amenzii - pvc la oug 195/2002 di eGO di eGO Buna ziua, In data de 06.07.2012 am fost sanctionat pentru neacordarea prioritatii in sensul giratoriu cu suspendarea permisului pentru 30 de zile si amenda ... (vezi toată discuția)