avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare drept salarial prin nota interna?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare drept salarial prin nota interna?

Buna ziua,

Astazi mi s-a adus la cunostinta de catre angajator ca incepand cu 1 Aprilie nu mi se va mai acorda comisionul din vanzari pe perioada concediului (fie el de odihna sau medical). Precizez ca beneficiez de un salariu fix specificat in contractul individual de munca cat si de comision din vanzari (reglementat printr-un act aditional la contract). Acest comision reprezinta un procent din totalul vanzarilor nete realizate.
Cand am spus ca eu nu sunt de acord si ca nu semnez aceasta modificare mi s-a spus ca nu este nevoie pentru ca se va face o nota interna prin care se va preciza ca toti cei care sunt platiti la comison nu il vor primi pe perioada concediului.
As dori sa stiu cat de legala este aceasta masura. Din cate stiu nici un drept salarial nu poate fi modificat fara semnatura ambelor parti...

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:15, 9 Aprilie 2009
Legea nr.53/2003 privind Codul muncii prevede:
Art. 41. - (1) Contractul individual de munca poate fi modificat numai prin acordul partilor.
(2) Cu titlu de exceptie, modificarea unilaterala a contractului individual de munca este posibila numai in cazurile si in conditiile prevazute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de munca se refera la oricare dintre urmatoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) conditiile de munca;
e) salariul;
f) timpul de munca si timpul de odihna.
Ce inseamna mai exact alineatul 2?
Pai daca sunteti in concediu de odihna sau medical, ce vanzari realizati?
crisnichita:
Alin.2 se refera de exemplu la detasare (vezi art.42 din Codul muncii).
Vorba lui Pakos!Cand nu realizati ce vreti sa luati!Sau nu am inteles noi bine.Realizati vanzari in luna si plecati in co cateva zile (4,5) si nu va plateste comisionul?Daca stati in co 20 zile (dar nu aveti practic cum ) e normal sa nu va acorde comision,doar daca era vorba de o intelegere la negru,asa zis comision din vanzari.

Alte discuții în legătură

Plata concediu de odihna neefectuat Ella-Elena Ella-Elena Buna ziua. La data de 01.02.2014 contractul de munca s-a incetat cu demisie, iar in data de 07.02.2014 am primit lichidarea finala, care contine salariul pe ... (vezi toată discuția)
Se face un nou contract de munca daca se trece la jumatte de norma de lucru? ka2gofree ka2gofree Pina acuma am lucrat cu norma intreaga cu contract de munca, adica 8 ore pe zi, dar seful mi-o zis ca incepind de saptamina viitoare trebuie sa trec pe ... (vezi toată discuția)
Salarizare la incheierea cm emil50 emil50 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti ce am de facut daca am incheiat CM cu acordul partilor la data de 31 .10.2015 si nici pana acum nu mi-am primit drepturile ... (vezi toată discuția)