avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Salarizare la incheierea cm
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Salarizare la incheierea cm

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti ce am de facut daca am incheiat CM cu acordul partilor la data de 31 .10.2015 si nici pana acum nu mi-am primit drepturile banesti aferente ultimei luni.Precizez ca in aceasta luna(oct.) am fost in concediu de odihna 10 zile intre 12-23,iar la revenirea din co am primit o instiintare datata 15.10 ca programul de munca se reduce la 4h(motivul plecarii) incepand cu01.10.Zilele de concediu cum imi vor fi platite;la 4h sau8h?.
Cu stima,
Emil
Cel mai recent răspuns: emil50 , utilizator 18:47, 1 Decembrie 2015
Buna seara,
Daca nu vi s-au virat drepturile salariale pe card sau v-ati prezentat la unitate si nu vi s-au inmanat, atunci va puteti adresa ITM, instantei de judecata ori unui mediator.
Modificarea CIM in ce priveste norma de lucru se face prin act adit, nu prin decizie a admin. Daca nu ati semnat un act aditional, decizia respectiva nu are efect.
Indemnizatia de CO se calculeaza conform art 150 CM:
  "(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
  (2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
  (3) Indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu."

Deci cuantumul indemnizatiei de CO nu va fi afectat de eventuala reducere a salariului.
Multumesc foarte mult pt. raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie concediu odihna petricia petricia Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati in privinta calculului indemnizatiei aferente concediului de odihna in situatia in care un angajat are absente ... (vezi toată discuția)
Plata concediul de odihna visinescuandrei visinescuandrei dac imi iau concediu de odihna luna asta de pe 15 sep-30 sept in aceste zile mai sun platit? daca da cu cat? la un salariu de 800 de lei pe luna si 400 de lei ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neplatit integral nibbana nibbana Lucrez intr-o firma de 1 an si 2 luni,am solicitat acordarea concediului de odihna si am primit doar 75% din salariu. este legal ? (vezi toată discuția)