avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Plata concediul de odihna
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Plata concediul de odihna

dac imi iau concediu de odihna luna asta de pe 15 sep-30 sept in aceste zile mai sun platit? daca da cu cat? la un salariu de 800 de lei pe luna si 400 de lei pe cartea de munca.
Cel mai recent răspuns: visinescuandrei , utilizator 13:55, 13 Septembrie 2013
Concediu de odihna se calculeaza ca media a veniturilor pe 3 luni inmultit cu nr.de zile lucratoare aferente concediului acordat.
Daca sunteti angajat cu contract de munca atunci beneficiati si de CO platit, de minim 20 de zile lucratoare pe an. Daca nu ati lucrat un an intreg atunci se diminueaza nr de zile de CO proportional cu perioada nelucrata.
Conf art 150 CM
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
(3) Indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu.

In concluzie indemnizatia de CO se calculeaza astfel:
[Sal pe luna 06+sal pe luna 07+ sal pe luna 08 / zile lucrate in 06+zile lucr in 07+ zile lucr in 08] X nr de zile de CO

Nu mai exista carnete de munca. Acestora le-a incetat valabilitatea incepand cu 01.01.2011.
Salariul de 400 lei/luna banuiesc ca e la un CIM cu timp partial de 4h/zi. Si in aceasta situatie beneficiati de aceleasi drepturi ca si un angajat cu norma intreaga. Aveti dreptul la acelasi numar de zile de CO platit.
multumesc mul de tot pt informati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie ,concediu de odihna bazna bazna Buna ziua.Am lucrat intr-un magazin alimentar. Din diferite motive la data de 24 06 2016 mi-am dat demisia si am stat in preaviz pana in data de 1 07 ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu de odihna ionlaurasorina ionlaurasorina Lucrez ca ospatar cu un program de 16-20 de ore pe zi,15 zile pe luna. Am 6 luni lucrate fara co, cu un sal de 800 de lei. Ce suma mi se cuvine pe co? (vezi toată discuția)
Venitul corect pt concediu medical roxana1 roxana1 am si eu o rugaminte daca ma moate ajuta cineva sa imi calculeze exact cat ar trebui sa iau pe luna septembrie in care am fost in medical toata luna cu codul ... (vezi toată discuția)