avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna neplatit integral
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna neplatit integral

Lucrez intr-o firma de 1 an si 2 luni,am solicitat acordarea concediului de odihna si am primit doar 75% din salariu. este legal ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:56, 15 Iunie 2013
Conf art 150 alin 2 CM indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale (salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
Va puteti calcula singur indemnizatia de CO, conform prevederilor artcolului mai sus-mentionat.
Nu este corect. Solicitati plata conform Codului muncii, va dau mai jos prevederile legale despre concediul de odihna:

ART. 150
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.

(3) Indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Iunie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Care au fost salariile dvs pe ultimele 3 luni inainte de luna in care ati intrat in CO?
In aceasta perioada ati fost in CFP sau in concediu medical?
Ati primit 75% din salariu net sau brut?
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Iunie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu de odihna anyme anyme Buna seara, Am un angajat care a demisionat in 10 decembrie. 1.Cum ii calculez suma aferenta concediului de odihna neefectuat? 2.Unde o trec in declaratia ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna ContSters116232 ContSters116232 Deci sunt in urmatoarea situatie,luna trecuta am avut concediu de odihna 8 zile ,am lucrat mai multe ore , am realizat targetu care il aveam si am luat salariu ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu odihna anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : o salariata care a fost in concediu medical mai multe luni, brutul realizat in lunile de concediu ... (vezi toată discuția)