avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Deci sunt in urmatoarea situatie,luna trecuta am avut concediu de odihna 8 zile ,am lucrat mai multe ore , am realizat targetu care il aveam si am luat salariu mai mic cu 3 mil. fata de cum luam de obicei.M-am gandit ca concediul de odihna este de vina dar ptr 8 zile 3 mil?
Ultima modificare: Luni, 12 Iulie 2010
ContSters116232, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:37, 12 Iulie 2010
CO se plateste conform celor specificate in contractul de munca.
Nu, se calculeaza media ultimelor 3 luni anterioare lunii in care trebuie platit concediul.
Art. 145. - ″(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o
indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.″
Ultima modificare: Luni, 12 Iulie 2010
titiana, utilizator
Ralu7 a scris:

Buna ziua,as avea si eu o intrebare referitor la concediul de odihna daca se plateste cu un anumit procent din salariu de baza ?


Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale (salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia concediu odihna-calcul vgrec58 vgrec58 Ma intereseaza cum se calculeaza concediul de obihna daca: Cistigul pe ultimele 3 luni diferit cu ore suplimentare si sporuri de Productie fata de salariul ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie co TAXFIN ACCOUNTING SRL TAXFIN ACCOUNTING SRL Imi puteti spune va rog cum se calculeaza indemnizatia pt. concediul de odihna: media zilnica a veniturilor din ultimele 3 luni. in media zilnica intra ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna AdinaPanciu AdinaPanciu Buna ziua. Concediul de odihna se calculeaza dupa brutul din ultimile 3 luni sau dupa salariul de incadrare? (vezi toată discuția)