avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata concediu de odihna neefectuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata concediu de odihna neefectuat

Buna ziua.
La data de 01.02.2014 contractul de munca s-a incetat cu demisie, iar in data de 07.02.2014 am primit lichidarea finala, care contine salariul pe luna ianuarie plus plata concediului de odihna neefectuat. Mentionez ca am avut 21 de zile de concediu de odihna neefectuat pe 2013, plus concediul aferent pentru luna ianuarie 2014(un total de aproape 23 de zile).
Intrebarea mea este urmatoarea: cum se calculeaza aceasta suma reprezentand concediu neefectuat?
Salariul avea o parte fixa, plus o parte care era trecuta ca bonusuri, reprezentand comision din vanzari. Programul era de 11 ore/zi, 15-16 zile/ luna. Deci practic 21 de zile de concediu de odihna depaseau o luna de lucru.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ella-Elena , utilizator 01:24, 11 Februarie 2014
Art.150 C.mun.
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.

(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
.....

Multumesc pentru raspuns, dar pe mine ma intereseaza concediul de odihna neefectuat, nu indemnizatia concediului. Nu am gasit nicio informatie despre cum se calculeaza la incetarea contractului de munca plata concediului neefectuat. Eu am avut 23 de zile de concediu de odihna neefectuat la incetarea contractului, si mi-a fost platit cat un salariu-partea fixa dintr-o luna, desi eu in fiecare luna aveam si o parte comision din vanzare, neconditionata, reprezentand un procent din vanzari, care de multe ori depasea partea fixa. Deci pentru 23 de zile de concediu am primit mai putin de jumatate dintr-un salariu realizat intr-o luna, care includea si comisionul trecut ca prime.
In contractul individual de munca sigur nu apare programul de 11 ore/zi timp de 15-16 zile pe luna, deci se poate considera ca ati lucrat 8 ore/zi pentru numarul complet de zile lucratoare din fiecare luna.
Indemnizatia de concediu neefectuat se calculeaza astfel:
- adunati venituirle realizate in ultimele 3 luni lucrate - noiembrie, decembrie si ianuarie.
- adunati numarul de zile lucratoare lin cele 3 luni in care ati lucrat. In cazul dvs. sunt 21+ 20 + 21 = 62 zile, din care scadeti eventuale zile nelucrate (fara plata, medical, nemotivat).
- impartiti total venituri la total zile si obtineti o medie zilnica.
- calculati o medie zilnica pentru luna ianuarie: salariul inscris in CIM, cu sporurile permanente, se imparte la 21 zile lucratoare din luna.
- alegeti media mai mare dintre cele doua calculate si inmultiti cu 23 zile CO neefectuat. Suma bruta rezultata se aduna cu venitul lunii ianuarie, se retin contributiile aferente si dvs. primiti suma care ramane.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Februarie 2014
ana-cer, moderator
Ella-Elena a scris:

Multumesc pentru raspuns, dar pe mine ma intereseaza concediul de odihna neefectuat, nu indemnizatia concediului. Nu am gasit nicio informatie despre cum se calculeaza la incetarea contractului de munca plata concediului neefectuat. ...



In cazul incetari c.i.m., perioada care se ia in calcul la stabilirea indemnizatiei pentru CO sunt ultimele 3 luni anterioare lunii in care se inceteaza c.i.m.
Multumesc pentru raspunsuri. Problema a fost rezolvata. Si-au recunoscut greseala, mi-am primit toate drepturile salariale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme calcul - concediu de odihna cristiannegru cristiannegru - salariat - institutie bugetara, personal contractual - ati precizat ca: \\"In plus, indemnizatia de concediu nu poate fi mai mica decat salariul de baza, ... (vezi toată discuția)
Co neefectuat anda_bebeko anda_bebeko buna ziua, de la data de 13 mai 2011 sunt angajata la angajatorul X cu norma intreaga, cu salariul brut 880 lei, iar din 17 iulie 2012 contractul s-a ... (vezi toată discuția)
Cm anairam_unid anairam_unid Cum se calculeaza media zilnica pt concediul de odihna si concediul medical? (vezi toată discuția)