avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii CO neefectuat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

CO neefectuat

buna ziua,

de la data de 13 mai 2011 sunt angajata la angajatorul X cu norma intreaga, cu salariul brut 880 lei, iar din 17 iulie 2012 contractul s-a modificat, fiind angajata cu 2 ore la angajatorul X( 220lei salariu brut) si cu 6 ore la angajatorul Y (660 lei salariu brut). in anul 2011 am beneficiat de 5 zile concediu odihna, iar in 2012 de 10 zile. la data de 8 septembrie, ca urmare a demisiei, contractul de munca inceteaza. cati bani ar trebui sa primesc pt zilele de concediu neefectuat? cum se calculeaza?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: anda_bebeko , utilizator 12:34, 30 August 2012
Durata concediului de odihna se calculeaza impartind nr de zile de co negociat in CIM LA 12 luni si inmultind cu nr de luni lucrate.
Exemplu; CO negociat 20 zile pentru anul calendariastic
20/12=1,66 zile co pentru o luna lucrata
1,66 se inmulteste cu nr de luni lucrate in anul calendaristic
Pentru anul 2011 durata co ar fi 1,66*8 luni= 13 zile , caz in care nr de zile de co negociat in CIM este de 20 zile lucratoare

Indemnizatia de concediu de odihna se calculeaza cu respectarea art 150 din codul muncii
Pentru CIM incheiat cu timp partial dreptul de concediu de odihna este la fel ca la un contract cu norma intreaga in schimb indemnizatia de co este mai mica
Art. 150
(1) Pentru perioada concediului de odihna salariatul beneficiaza de o indemnizatie de concediu, care nu poate fi mai mica decat salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva, prevazute in contractul individual de munca.
(2) Indemnizatia de concediu de odihna reprezinta media zilnica a drepturilor salariale prevazute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei in care este efectuat concediul, multiplicata cu numarul de zile de concediu.
Un calcul exact al indemnizatiei de concediu de odihna neefectuiat se poate face in conditiile in care comunicati si dreptul de concediu de odihna negociat in CIM
In mare se imparte salariul brut de 880 lei la nr de zile lucratoare din fiecare luna din ultimele 3 luni anterioare lunii in care va faceti lichidarea . Indemnizatia zilnica se inmulteste cu nr de zile de co neefectuat
impartiti salariul la cate zile are luna si apoi inmultiti rezultatul cu nr. zilelor de concediu neefectuat.
numarul de zile de CO/an negociat in CIM este de 21 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculează indemnizația ? oanaportar oanaportar Hristos a înviat ! Vă rugăm frumos să ne ajutați cu un sfat. Un angajat are 3 zile de concediu neefectuate din 2019 si 5 zile din 2020. Restul ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu andrei.and andrei.and buna seara imi cer scuze de deranj ma puteti ajuta cu o problema ??? .. cu un calcul pentru concediu ... sa va explic am lucrat SC XXX SRL din data de ... (vezi toată discuția)
Am luat trei zile c.o.in avans de anul trecut dan 21. . dan 21. . Eu când mai pot lua anul acesta concediul...Va mulțumesc (vezi toată discuția)