Am o masina, inscrisa pe firma.Este nefunctionala de cativa ani.Vreau sa o scot din evidente.Din tot ce am citit, nu m-am lamurit de unde incep si cu ce, mai exact.Masina se afla in curtea unui cunoscut, unde probabil v-a fi dezasamblata si daca va fi posibil, vanduta piesa cu piesa.Din ce am inteles, trebuie sa fac dovada ca detin un spatiu unde v-a ramane masina sau va fi dezasamblata.Eu nu detin un astfel de spatiu!? Imi poate spune cineva cum sa procedez pentru a-mi rezolva problema?
Va multumesc anticipat!
Dezmembrarea unei masini poate fi facuta, legal, doar de catre societati autorizate in acest sens. Orice alta varianta se face cu incalcarea legislatiei in vigoare. Pasii de urmat sunt urmatorii: casati masina in contabilitate, predati masina unei societati autorizate pentru colectarea/dezmembrarea VSU (vehicul scos din uz), societatea respectiva trebuie sa va dea un certificat de distrugere si contravaloarea fierului vechi (aspect negociabil), cu certificatul de distrugere mergeti la politie sa o radiati din circulatie si apoi la finante sa va scadeti de la impozit. Daca vreti sa o vindeti ca piese trebuie sa apelati la o societate care in plus fata de cele descrise mai sus este autorizata de RAR pt. vanzarea de piese din dezmembrari.