avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dat afara de la serviciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dat afara de la serviciu

Am lucrat ca agent de paza pana in data de 31.12.2013 si am fost anuntat ca au perdut licitatia unde aveau punctul de lucru,mau sunat si mau chemat sa imi dau demisia,este normal sa se procedeze asa?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:11, 7 Ianuarie 2014
Buna ziua,

Normal era sa va comunice o decizie de concediere pentru desfiintarea postului, iar nu sa va dati demisia. In situatia in care va dati demisia, dvs nu mai puteti contesta masura luata de angajator, in cazul in care descoperiti ca aceasta concediere nu a fost legala.
Mai mult decat atat, nu puteti beneficia nici de somaj.
@ Radufane

Demisia este actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
Asadar, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatul in cauza, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a cazurilor şi condiţiilor prevăzute de Codul muncii.

In cazul unor abuzuri ale angajatorului, salariatul poate sesiza Inspecţia Muncii sau îl poate acţiona pe angajator în judecată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligata sa demisionez Eu.sa Eu.sa In urma unor schimb de replici cu sefa mi s.a comunicat ca pot pleca si sa nu mai vin si sa ii duc demisia. Eu ce sa inteleg. Ca sunt concediata sau ca plec ... (vezi toată discuția)
Incetarea activitatii brusc stefannataly stefannataly Buna ziua , am o problema .Lucrez ca sofer de 5 luni la o firma si in seara asta mi-a dat mesaj ca brusc vrea sa-si vanda camioanele si ca raman fara loc de ... (vezi toată discuția)
Concediere si demisie M arilena M arilena Buna ziua,sunt Marilena am 40 ani, la ultimul loc de munca am lucrat din data 8 septembrie 2017, pana la data de 16 februarie 2018. ... (vezi toată discuția)