avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa terminarea CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa terminarea CCC

Buna ziua,
Intrebarea mea este daca eu pe data de 12.01.2014 termin concediul de crestere copil, pot beneficia de somaj imediat dupa reluarea activitatii fara a mai sta in zile de preaviz dupa incheierea contractului de munca? Sau trebuie sa imi reiau activitatea si sa astept pana ce angajatorul imi poate da toata documentatia necesara?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:51, 7 Ianuarie 2014
1. Pentru a putea beneficia de indemnizatie de somaj trebuie sa va inceteze contractul individual de munca (CIM) din motive neimputanile dvs.

2. - De regula se procedeaza la concedierea cu art. 65 din Codul muncii (desfiintarea postului).
- In aceasta situatie angajatorul trebuie sa respecte prevederile Codului muncii adica sa va acorde preavizul prevazut in CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcerea la locul de munca dupa concediul de crestere a copilului kmi20 kmi20 Am lucrat intr-un laborator de analize particular ca si biolog,am ramas in concediu de crestere a copilului pana la 3 ani.Acum dupa ce am facut cererea de ... (vezi toată discuția)
Reluarea activitatii dupa ccc carpaho carpaho Daca dupa ce s-a terminat concediul de crestere si ingrijire copil pina la virsta de 2 ani persoana respectiva poate fi trimisa in somaj deoarece i s-a ... (vezi toată discuția)
Incetare concediu crestere copil si daca exista posibilitatea de a intra in somaj xyz10092010 xyz10092010 tocmai ce am terminat concediul de crestere copil si as dori sa intru in somaj (firma fiind a mamei si nu o sa mai aiba activitate), va rog sa-mi spuneti daca ... (vezi toată discuția)