avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Programul rabla
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Programul rabla

buna ziua..am si eu o problema sper k ma puteti ajuta cu un raspuns...am dus masina pentru programul rabla in mai si nici pana in ziua de azi nu mi-a dat voucheru..de fiecare data imi spune ca nu au venit voucherele, nici nu stiu ce trebuie sa fac, ca in timpul acesta eu tot platesc impozit la masina ca nu am casat'o..astept raspuns multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Madalin2014 , utilizator 16:09, 8 Ianuarie 2014
Din ce inteleg, cel caruia i-ati predat masina a comis o ilegalitate.Intr-adevar, in cadrul programului Rabla 2014, au fost foarte putine vouchere (cca. 500 pe judet), dar nu aveai voie sa faci liste de asteptare si nici sa preiei masini in avans. Intrebarea este daca masina dvs. mai exista fizic sau a fost dezmembrata. Aveti vreun document pe baza caruia ati predat masina? Ce document? Ati predat actele masinii sau au ramas la dvs.?
Cum vouchere nu se stie daca se mai dau anul acesta sau daca se dau o sa fie tot putine, aveti urmatoarele variante:
1. luati-va inapoi masina, daca mai este posibil si vindeti-o, casati-o etc.
2. cereti la firma unde ati predat masina certificatul de distrugere, eventual sa va plateasca masina la pret de fier vechi, iar apoi cu certificatul de distrugere va radiati masina.
3. va angajati un avocat si dati firma in judecata (trebuie sa ii prezentati cazul, documentele pe care le aveti ca sa va spuna ce sanse aveti).
Au as alege varianta 2 daca as ajunge la o intelegere sa primesc contravaloarea fierului vechi.

1. masina a fost dezmenbrata
2. nu mi-a dat nici-un document, doar am semnat si au ramas la el
3. Din ce stiu mai am doar numerele masinii(problema este ca nu sunt eu proprietarul, era masina mea fizic dar masina este pe numele fostului proprietar cu care am o relatie destul de buna)
Daca masina a fost dezmembrata legal, (indiferent daca a fost sau nu in cadrul programului Rabla) sunt obligati sa va elibereze un certificat de distrugere. Cu acesta mergeti si va radiati masina de la politie si fisc. Toate certificatele de distrugere emise sunt inregistrate intr-un registru special, in plus cel care l-a emis este obligat sa pastreze un exemplar. Daca stiti nr. de la masina trebuie sa identificati in registru cand a fost emis certificatul de distrugere si puteti obtine un exemplar al acestuia. Ca sa fi autorizat pt. dezmembrarea masinilor trebuie sa indeplinesti o gramada de conditii si ai nevoie de mai multe autorizatii inclusiv de la politie. Sa nu respecti prevederile legale privind procesul de dezmembrare este un risc ce poate avea urmari destul de neplacute (inclusiv de natura penala). De aceea cred ca este vorba de o neintelegere. Mergeti la firma respectiva si solicitati o copie dupa certificatul de dezmembrare. Daca acesta nu exista situatia chiar e grava (pt. firma respectiva).
ok va multumesc, maine o sa ma duc la firma sa cer o copie dupa certificatul de dezmembrare, maine o sa va raspund tot aici
am fost la rabla si mi-a zis ca nu mai stie daca a fost dezmembrata masina mea, si nu mi-a dat document d dezmembrare..ce pot sa fac?(din ce am inteles are pile la politie, poate sa imi faca un document de dezmembrare in 2 secunde)

Alte discuții în legătură

Se poate radia doar fiscal o masina? cris-71 cris-71 Sunt proprietarul unui autoturism pe care in urma cu cateva luni l-am predat unui centru de colectare fier vechi. De la centrul de colectare am primit un ... (vezi toată discuția)
Cum sa vand masina veche ce nu mai functioneaza? L. Otilia L. Otilia Buna ziua, Am o masina veche ce nu mai functioneza si as vrea sa o vand fie prin programul rabla, fie la fier vechi. Eu sunt proprietarul si am actele de la ... (vezi toată discuția)
Cum radiez masina daca am actele, dar nu am contract de v-c ionutpalade ionutpalade salut am si eu o problema am masina de la o persoana cunoscuta si nu am facut contract de v-c si vreau sa o radiez apoi sa o duc la programul rabla si nu am ... (vezi toată discuția)