avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Litigiu de munca-Recuperare drepturi banesti,judecarea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Litigiu de munca-Recuperare drepturi banesti,judecarea cauzei in lipsa reclamantului ?

Pe scurt: Sunt intr-un proces civil Litigiu de munca ,recuperare salrii neplatite.
1 ). Am depus cererea catre instanta ,impreuna cu toate copiile documentelor pe care le aveam. care sunt: Raspunsuri date de Inspectoratul Teritorial de munca -Care imi sunt favorabile,
2 ).Am solicitati instantei sa ceara relatii politiei romane Acte. pentru ca in paralel mai exista un dosar penal,pentru fals ( Contract de munca cu semnatura mea falsificata )
3) . Am depus la instanta o nota a parchetului in care se constata ca: In urma expertizei grafologige pe contractul de munca nu este semnatura mea si in care sta scris ca si altor colegi le-au fost intocmite contracte de munca de 2 sau 4 ore /zi in loc de 8 ore / zi fara ca ei sa isi fii semnat contractele de munca.
4 ). Am solicitat scris instantei de judecata ca procesul sa se judece in lipsa mea ( reclamant )
- La primul termen procesul a fost amanat concluzia: Alte cauze.
- La al doilea termen procesul a fost amanat pentru : Administrare probe propuse : Exact asa scrie pe portalul instantelor de judecata .
Intrebare?
Ce inseamna : Administrare probe propuse ? Putea in instanta angajatorul sa propuna si alte probe ? Ma refer la martori ?. Cum pot afla ? deoarece pe portalul instantelor scrie decat... Administrare probe propuse... dar care probe ???
Eu actualmente lucrez in alta tara. Poate merge la tribunal sa vada in dosar o ruda de a mea ? Nepot sau nepoata care nu imi poarta numele ?
Cu multumiri anticipate

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:00, 9 Ianuarie 2014
Dosarul poate fi studiat de dvs personal,de av cu delegatie avocatiala sau de orice persoana imputernicita de dvs printr-o procura speciala.Instanta putea considera util pt solutionarea cauzei sa administreze si alte probe.
1. Conform dispoziţiilor legale, propunerea probelor se face prin cererea de chemare în judecată , prin întâmpinare etc.

Cererea de chemare in judecata va cuprinde, printre altele, aratarea dovezilor pe care se sprijina fiecare capat de cerere. Cand dovada se face prin inscrisuri, se vor aplica, in mod corespunzator, dispozitiile art. 150 NCPC. Cand reclamantul doreste sa isi dovedeasca cererea sau vreunul dintre capetele acesteia prin interogatoriul paratului, va cere infatisarea in persoana a acestuia, daca paratul este o persoana fizica. In cazurile in care legea prevede ca paratul va raspunde in scris la interogatoriu, acesta va fi atasat cererii de chemare in judecata. Cand se va cere dovada cu martori, se vor arata numele, prenumele si adresa martorilor, dispozitiile art. 148 alin. (1) teza a II-a NCPC fiind aplicabile in mod corespunzator;

Intampinarea va cuprinde, printre altele, dovezile cu care se apara impotriva fiecarui capat din cerere, dispozitiile art. 194 lit. e NCPC fiind aplicabile in mod corespunzator;

2. Administrarea probelor implică în mod necesar ca acestea să fie mai întâi propuse de către părţi şi apoi încuviinţate de către instanţa de judecată
Cu multumiri ! As dori sa intreb ? Daca stiti cumva in condica de la tribunal poate scrie ce probe sunt propuse ? Cum pot afla ? Nu am cum.. Aparator nu am..Eu acum lucrez si ingrijesc o batrana in strainatate. Poate sa cera dosarul sotul meu ? Nu este public odata ajuns in instanta ?
La arhiva instantei puteti verifica la dosarul cauzei incheierea de sedinta unde s-au incuviintat probele..
V-am precizat in raspunsul anterior persoanele care pot studia dosarul la arhiva,membrii fam. indiferent.de gradul de rudenie nu pot studia dosarul fara procura notariala daca bineinteles nu au calitatea de parte in dosar.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Ianuarie 2014
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

Alte discuții în legătură

Contestatie a unui proces-verbal intocmit de ipj- politia rutiera catalina.p catalina.p Ce taxe / taxa de timbru judiciar trebuie sa platesc la JUDECATORIE pentru o actiune de contestare / plangere impotriva unui proces verbal incheiat de politia ... (vezi toată discuția)
Decaderea din dreptul de a propune probe cezarad cezarad Ce se intampla in situatia unui proces de divort in care o paratul a fost decazut din dreptul de a propune probe si a invoca exceptii relative? Situatia de ... (vezi toată discuția)
Cerere expert contabil judiciar ContSters315143 ContSters315143 Imi poate oferi cineva un model de cerere prin care sa solicit instantei efectuarea unei expertize contabile judiciare? (vezi toată discuția)