Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Peste cateva zile voi merge la notar pt. dezbaterea succesiunii dupa decesul tatalui meu. Mostenitori suntem eu, fratele meu si sotia tatalui. Nu stiu cum se procedeaza in cazul unui imprumut pe care l-a facut fiul sotiei sale iar tata a girat cu pensia, la banca. Totodata in afara imobilului pentru care am facut succesiune dupa decesul mamei, la care sotia actuala stiu ca are 1/3, pentru un alt imobil cumparat in timpul casatoriei lor, in care locuieste fiul acesteia si pentru care, sustin ei, le-a dat, fara inscrisuri, 11000 euro, cum se imparte acest imobil si datoria girata, in cazul in care el nu mai inapoiaza banii bancii.Sunt de bunacredinta si mi se pare omeneste sa-i inapoiem banii dati dar cei 11000 se imparte in jumate ca datoria tatalui si o suportam toti 3 in cote sau el fiind girantul, se imparte toata suma in cote? Va rog foarte mult sa ma ajutati pentru a stii ce pozitie sa adopta la prezentarea la notar. Multumesc anticipat!
Probabil ca nu ati inteles ce am intrebat. Bineinteles ca accept si datoriile, intrebarea era daca datoria, la momentul constituirii era asumata atat de catre tatal meu cat si de sotia sa in mod egal ca si proprietari ai imobilului, la momentul acesta, prin decesul tatalui, doar el, implicit mostenitorii, raman cu toata datoria? Nu este corect ca participarea lui la datorie sa fie de 50% asa cum a fost in momentul in care acesti bani au intrat in bugetul familiei, implicit beneficiind si sotia sa de ei?
Succesiunea
dana iuliana
Suntem trei surori,iar tatal nostru prin mostenire de la mama sa a primit un imobil in timpul casatoriei (a doua, deci nu cu mama noastra).Tatal ... (vezi toată discuția)