avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Trecerea de la gradul II la gradul III de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Trecerea de la gradul II la gradul III de invaliditate

Buna seara.
Am si eu o intrebare pentru domniile voastre,daca ma poate lamuri si pe mine cineva,v-as fi recunoscator.Am fost astazi la comisia de evaluare si mi s-a propus trecerea de la gradul 2 la gradul 3 de invaliditate.Nu stiu decat ca acest lucru presupune un drept de munca pe care-l obtii,acele 4 ore,dar in rest alte informatii nu am.Pe mine ma intereseaza cat de mult ma va afecta asta la pensie,financiar vorbind.Eu am la momentul asta o pensie de 630 de lei.Ca sa va faceti o idee va dau niste informatii de pe decizia casei de pensii,mentionez ca sunt pensionat din sistemul militar.
-la momentul pensionarii pensia era de 575
-varsta la data pensionarii 33 ani si 11 luni
-cauza invaliditatii boala obisnuita
-stagiu cotizare necesar 11 ani
-stagiu complet de cotizare ptr sistemul de aparare 30 ani
-stagiu total de cotizare realizat 19 ani 1 luna 4 zile
-STAGIU POTENTIAL 10 ani 10 luni 26 de zile
- nr.puncte 23.51646
-punctaj mediu 0.78388
- valoare pct pensie 732.80
Intrebarea mea este urmatoarea ...acum am pensie 630 de lei,gradul 2.Daca trec la gradul 3 cu cat imi va scadea pensia.
Va multumesc anticipat.Cu respect.
Seara frumoasa.

Alte discuții în legătură

Calculare pensie invaliditate Kamyy Kamyy Buna ziua.In sfarsit a venit decizia sotului meu cu schimbarea de grad de la 2 la 1 pensie de invaliditate.Am ceva nelamuriri cu care va rog sa ma ajutati.El ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie invaliditate (trecere din grad ii in grad i) florentinagiuroiu florentinagiuroiu Buna ziua, In anul 2011 matusa mea avea 44 ani si a fost incadrata pentru pensie invaliditate grad II avand stagiul de cotizare 17 ani 11 luni 20 zile ... (vezi toată discuția)
Decizie de pensie maria1502 maria1502 In 2008 am fost pensionata pe caz de boala si am obtinut un punctaj de 19.45711 iar anul acesta la revizuirea medicala m-a trecut din gradul II in gradul III ... (vezi toată discuția)