avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere pentru concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere pentru concediu medical

dak ai mai multe zile de concediu medical are firma dreptul sa te lase in somaj sau sa iti desfaca contractul de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:15, 8 Ianuarie 2014
Nu exista asemenea drepturi ale angajatorilor, dar din pacate exista angajatori care vor sa scape de angajatii cu probleme de sanatate.

Codul muncii:
ART. 60
(1) Concedierea salariaţilor nu poate fi dispusă:
a) pe durata incapacităţii temporare de muncă, stabilită prin certificat medical conform legii;
b) pe durata suspendării activităţii ca urmare a instituirii carantinei;
c) pe durata în care femeia salariată este gravidă, în măsura în care angajatorul a luat cunoştinţă de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
d) pe durata concediului de maternitate;
e) pe durata concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani;
f) pe durata concediului pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani sau, în cazul copilului cu handicap, pentru afecţiuni intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani;
g) pe durata exercitării unei funcţii eligibile într-un organism sindical, cu excepţia situaţiei în care concedierea este dispusă pentru o abatere disciplinară gravă sau pentru abateri disciplinare repetate, săvârşite de către acel salariat;
h) pe durata efectuării concediului de odihnă.
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare, a falimentului sau a dizolvării angajatorului, în condiţiile legii.
Ultima modificare: Marți, 7 Ianuarie 2014
ana-cer, moderator
am fost bolnav si am avut 40 zile de concediu medical si a zis managera firmei ca sa am grija cu concediu ca poate sa ma lase in somaj, va multumesc
Asta suna a amenintare voalata, ca nu mai are nevoie de dvs. daca veti continua cu concediile medicale.
Daca va refuza plata certificatelor medicale, faceti reclamatie la casa de sanatate, pentru ca angajatorul este obligat sa le plateasca.
Multa sanatate!
Exista posibilitatea ca dupa terminarea concediului medical sa se dispuna concedierea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi are femeia insarcinata daca se inchide punctul de lucru unde e angajata? badescu73 badescu73 Lucrez la un studio local al unui post de radio national. Sunt insarcinata in 5 luni si doresc sa stiu ce se intampla daca se inchide studio-ul local unde ... (vezi toată discuția)
Cine nu poate fi concediat AGOPIAN AGOPIAN Intrebare : persoanele aflate in concediu de crestere copil pot fi concediate, pentru ca nu am vazut sa fie mentionate la cei care nu pot fi ... (vezi toată discuția)
Firma insolventa_gravide anairam_unid anairam_unid Buna ziua Firma la care activez va intra in insolventa si implicit se face concediere colectiva . Ma poate ajuta cineva cu un raspuns la urmatoarele ... (vezi toată discuția)