avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietate imobiliara -mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietate imobiliara -mostenire

in 1991 mama a cumparat un apartament , in care stateam pina atunci cu chirie la stat.in contractul de vanzare -cumparare , eu am foat girant , altfel nu se putea cumpara, nu era salariul memei suficient.apartamentul s a achitat integral.
mai am o sora mai mare.care s-a maritat in 1982, deci cand apartamentul era al statului, nu era proprietate particulara, eram chiriasi la stat.tata a murit in 1980.sora mea a dat o declaratie ca renunta la orice mostenire dupa tata.
apartamentul cumparat de mama mea abia in 1991 , la care si eu am fost girant, a fost trecut in proprietatea mea in 1999 printr un contract de intretinere, eu devenind proprietar singur si mama mea pastrandusi doar dreptul de uzufruct viager,
tinand cont ca apartamentul respectiv nu poate fi considerat casa parinteasc aintrucat cand sora mea a plecat din el prin casatorie, el era in proprietatea statului, iar ulterior acest apartament s a cumparat de la stat de mama mea, printr un contract in care eu singur eram girant si apoi mama mi la cedat prin contract de intretinere in 1999,
1. intrebarea este daca in cazul decesului mamei mele, care la ora actuala in baza contractului de intretinere nu mai este proprietara, ci doar are calitatea de uzufructuar viager, apartamentul mai face obiectul unei mosteniri pretinse de sora mea?
2. in cazul in care eu sunt proprietar pe apartament mai trebuie facuta succesiunea asupra acestui bun imobil?
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 10:03, 8 Ianuarie 2014
In momentul de fata apartamentul va apartine si nu ar putea fi inclus in masa succesorala a mamei dvs decat in cazul in care dv , pina la momentul decesului mamei, i l-ati vinde sau dona acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract intretinere ContSters292785 ContSters292785 Buna ziua! Am un contract de intretinere cu mama mea care traieste.In contract se stipuleaza ca eu sa ii asigur cele necesare traiului: mancare , haine ... (vezi toată discuția)
Probleme contract vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager gabi_cristina2004 gabi_cristina2004 Am si eu o mare problema si sper sa gasesc un raspuns sau un ajutor la problema mea. In 2005 locuind cu chirie cu sotia mea, mama a insistat sa ne mutam cu ea ... (vezi toată discuția)
Probleme cu uzufruct viager toxicool toxicool am o problema in legatura cu un imobil cumparat impreuna cu mama mea eu fiind cumparatorul nudei proprietati iar mama mea a titlului de uzufruct viager. Eu ... (vezi toată discuția)