Daca in anul 2011 am luat cateva amenzi pentru tulburarea ordinii si linistii publice contravetionale pe leg. 69/1991 si totalul lor ajunge la suma de aproximativ 2500ron ce poate face statul impotriva mea???#-o
Se vor lua masuri de executare silita pentru recuperarea debitului, asta inseamna emiterea somatiilor (care tind sa cred ca s-au emis deja avand in vedere ca amenzile sunt din 2011), debitarea rolului dvs. cu amenzi, ceea ce inseamna ca plata impozitului pe proprietate pt anii ulteriori sanctionarii dvs. nu va fi posibila fara plata amenzilor.
Daca in continuare nu platiti se pot popri disponibilitatile banesti la locul de munca, la banca etc.
In situatia in care nu aveti venituri sau bunuri urmaribile se poate cere instantei inlocuirea amenzilor cu sanctiunea prestarii unei activitati in folosul comunitatii.
Poate intreprinde masuri de executare silita, in sensul infiintarii popririi pe sumele de bani cuvenite cu titlu de venit.
Alta solutie, care am observat ca incepe sa fie din ce in ce mai uzitata este ca agentul constatator sa solicite instantei de judecata inlocuirea amenzii cu munca in folosul comunitatii, urmand sa desfasurati un numar de ore de lucru in cadrul serviciilor publice locale.
Si daca spre exemplu amezile se v-or prescrie findca nici la maturatul stradal nu m-am prezentat. Dupa prescrierea acestor sa presupun ca imi cumpar un imobil,mi se va mai pune sub sechestru?
Amenzile nu se prescriu pur si simplu, cum crede multa lume. Termenul de prescriere e de 5 ani, dar cu fiecare act de executare incepe sa curga un nou termen de 5 ani si tot asa (daca organul de executare isi face treaba).
Cat timp figurati cu amenzi neachitate e clar ca nu s-au transformat in prestarea unei activitati in folosul comunitatii, iar daca se ajunge in aceasta situatie nu veti mai figura cu sumele restante. Sau aveti de platit sau deja s-au transformat in ore de munca de prestat in folosul comunitatii, nu poate si una si alta simultan.
La maturatul stradal nu v-ati prezentat pt ca nu ati fost chemat, amenzile se transforma in munca in folosul comunitatii in baza unei hotarari judecatoresti, iar apoi cei de la Serviciul Public de Asistenta Sociala cu sustinerea Politiei locale contacteaza persoanele si organizeaza activitatea ce se va desfasura, care nu e neaparat maturat stradal, Unde locuiesc eu de exemplu cei ce presteaza munca in folosul comunitatii aduna de obicei mizeriile de pe digurile ce strabat orasul si sub pod, strazile si parcurile cu flori sunt responsabilitatea unei firme de salubrizare.
Iar daca instanta stabileste un nr de ore de munca in folosul comunitatii pe care trebuie sa le efectuati, eu zic ca e mai bine sa va supuneti. Pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti vi se poate intocmi dosar penal.
ok,dar eu am fost chemat la lucru in folosul comunitatii numa ca nu am fost gasit la domiciliul respectiv.Asta nu inseamna ca m-am sustras sau am refuzat intentionat.
Amenda penala
mario ion 74
daca in urma neplatei unei amenzi de 10 000 000 lei vechi aceasta sa transformat in inchisoare si sa contopit cu cu o pedeapsa de 3 ani la care astepta ... (vezi toată discuția)