avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Taxa CASS la venituri din cedarea folosintei ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Taxa CASS la venituri din cedarea folosintei bunurilor

Am un apartament inchiriat. Chiria lunara, in urma negocierii, este 900 lei.
La acest apartament sunt 2 proprietari: eu si sotul meu.
Am facut contract declarat la fisc, prin care ni s-a stabilit impozitul pe venit.
Pe acesta il achitam trimestrial, venitul si impozitul aferent fiind stabilit pentru fiecare proprietar la cota parte din chirie: 450 lei eu si 450 lei sotul meu. Desigur dupa o deducere de cheltuieli.

In situatia CASS-ului, se stabileste o baza de calcul la nivelul unui salariu minim pe economie. Asta inseamna, ca pentru fiecare proprietar CASS se va calcula la o baza de 800 lei si nu la venitul de 450 lei, incasarea reala.

Exista o reglementare in acest sens?

In final, ma gandesc daca sa cresc chiria astfel incat sa ma aleg si eu cu ceva, sau sa nu mai fac contract declarat.

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Cass contracte inchiriere apartament giuliaarbune giuliaarbune Daca nu locuim in Romania dar avem un apartament pe care il inchiriem cu 350 RON pe luna cat CASS trebuie sa platim(atat eu cat si sotul meu,pentru ca suntem ... (vezi toată discuția)
Cass retinut din veniturile din inchiriere apartament Alo2016 Alo2016 Buna ziua. Suntem co-proprietari cu sotia (50% fiecare) pe un apartament. Am dori sa-l dam cu chirie, orientativ cu 200 de euro pe luna, in lei 900 ... (vezi toată discuția)
Venituri din chirii aylyn87 aylyn87 Buna ziua, Vreau sa inchiriez apartamentul unei societati cu 600ron/luna,stiu ca trebuie sa il declar la administratie, trebuie sa platesc impozit si ... (vezi toată discuția)