avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Datorii pe SRL - infiintare PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Datorii pe SRL - infiintare PFA

Buna ziua,

Am si eu o intrebare, daca a mai fost adresata, imi cer scuze.

Sunt asociat intr-un SRL care are datorii la stat (TVA, impozit pe profit, majorari si penalitati) si care a fost declarata inactiva. Totodata, din cauza nedepunerii la timp a unor situatii financiare, acest lucru a fost inscris in cazierul fiscal (automat a fost aplicata si o amenda).

Intrebarea mea ar fi urmatoarea: atata timp cat situatia prezentata mai sus este de actualitate, pot sa-mi deschid un PFA?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: dorelushu , utilizator 18:25, 15 Ianuarie 2014
Salut. Nu sunt "de specialitate" sa iti raspund dar iti spun doar ca am un prieten care este actionar cu 40% intr-o firma exact in situatia ta.Nu a stiut care-i treaba cu cazierul fiscal.Nici nu a spus avocatului care se ocupa cu infiintarea PFA-ului nou ca a mai este actionar intr-o firma . Asa ca a depus actele, a platit banii pentru infiintare si...surpriza...figura cu cazier fiscal. Asa ca, PFA-aul nu s-a putut infiinta.
Acest lucru s-a intamplat in 2012. Poate intre timp s-au mai schimbat legile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa-firma (unul dintre asociatii unei s.r.l. suspendata poate deveni pfa?) lnegreanu lnegreanu Daca sunt 2 asociati la un SRL suspendat, unul dintre ei poate sa devina un PFA fara nici o legatura cu firma? (vezi toată discuția)
Nedepunere declaratii societate suspendata peridot peridot Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in ce priveste situatia de mai jos. Am o societate infiintata in aug 2006 pe care nu am desfasurat nici un fel de ... (vezi toată discuția)
Inactivitatea firmei Rodica Ciolca Rodica Ciolca Ce se intampla cu o societate comerciala care a fost declarata inactiva? Multumesc ! (vezi toată discuția)